Hrdinové štědrovečerní pohádky Klíč svatého Petra

Hrdinové štědrovečerní pohádky Klíč svatého Petra | foto: ČT

ČT pošesté ovládla televizní trh. Z pořadů vyhrála štědrovečerní pohádka

  • 16
Česká televize se s průměrným podílem na sledovanosti 29,88 procent stala pošesté v řadě nejvyhledávanějším tuzemským vysílatelem. Nejsledovanějším pořadem roku byla štědrovečerní pohádka Klíč svatého Petra, v seriálové tvorbě dominoval Docent.

S náskokem více než dvou procentních bodů na komerční vysílatele zvítězila Česká televize šestý rok za sebou. Mimořádně se dařilo jak stanici ČT1, tak i ČT2, která si připisuje nejlepší výsledek od roku 2017. ČT také odvysílala šest nejsledovanějších pořadů roku.

Diváky Jedničky nejvíce bavily pohádky, štědrovečerní Klíč svatého Petra se stal nejvyhledávanějším v rámci celého televizního trhu, celkem si jej pustilo 2,96 milionu diváků starších čtyř let. Na druhém místě se umístila koprodukční pohádka Tři zlaté dukáty, vysílaná na Boží hod.

Nejvíce sledovaným dramatickým cyklem byla minisérie Docent s 2,1 miliony lidí u obrazovek. Diváky prvního programu bavily i Volha, druhá řada Kukaček, Oktopus nebo dvanáctá řada StarDance, která vyvolala největší ohlas od druhého ročníku v roce 2007, sledovanost dosáhla na 1,6 milionu lidí.

Nadprůměrný zájem na Dvojce zaznamenaly cykly vlastní tvorby jako Modrá krev III se sledovaností 544 tisíc diváků, dále Příběhy starých hospod nebo Stopy Járy Cimrmana.

Meziročně opět nejvíce rostlo Déčko, sledoval ho nejvyšší počet diváků od začátku vysílání v roce 2013, podíl na sledovanosti dosáhl na 30 procent ve skupině 4-12 let. ČT art pak zaznamenal druhý nejlepší výsledek od spuštění stanice, nejvíce diváků přitáhl Korunovační koncert pro Karla III.

Česká televize se stala nejsledovanější skupinou na trhu i 31. 12. 2023 při podílu na sledovanosti přes čtyřicet procent. Nejsledovanějším pořadem posledního dne roku se na ČT1 stala tradiční silvestrovská Všechnopárty, u níž se bavilo 1,1 milionu diváků.