Tvůrci muzikálu Jesus Christ Superstar

Tvůrci muzikálu Jesus Christ Superstar | foto: Hudební divadlo Karlín

Muzikálový Ježíš se vrací. Už se ví kompletní obsazení karlínské inscenace

  • 3
Premiéra nového zpracování slavného muzikálu Jesus Christ Superstar v pražském Karlínském divadle se blíží. Za osm dní se na jevišti po více než deseti letech v roli Ježíše opět objeví zpěvák Kamil Střihavka. Repliky Máří Magdaleny si bude muset po jedné dekádě oprášit i Bára Basiková.

"Uspořádali jsme několik koncertů, kde muzikálové písně zpívaly nejznámější osobnosti z inscenace Divadla Spirála, a zájem byl obrovský, proto jsme se rozhodli vrátit muzikál na jeviště," vysvětluje mluvčí Hudebního divadla Karlín Tomáš Matějovský návrat k muzikálovému hitu devadesátých let. "Byť se na našem jevišti objeví stejní herci jako ve Spirále před dvanácti lety, jde o nové provedení, s novým režisérem," dodává Matějovský.

Castingy v divadle probíhaly od února do června a zpívat před režisérem Gabrielem Barrem prý museli všichni. Překvapením pro tvůrčí tým byl třiadvacetiletý Michal Skořepa, pro kterého bude role Ježíše a Jidáše (bude alternovat s Kamilem Střihavkou a Václavem Noidem Bártou) debutem.

OBSAZENÍ

Jesus Christ Superstar

Ježíš Kristus: Kamil Střihavka, Michal Skořepa
Jidáš Iškariotský: Václav Noid Bárta, Michal Skořepa, Jan Toužimský
Marie Magdalena: Bára Basiková, Dasha
Héródés Antipas: Ondřej Brzobohatý, Jiří Korn

Premiéra proběhne 11. listopadu v Hudebním divadle Karlín.