Premium

Získejte všechny články
jen za 49  Kč / 1. měsíc

XXX - 4) Rozhovory

Jan Hrušínský: S Janem Třískou vycházím skvěle

Principál divadla Na Jezerce právě finišuje s přípravami hry Kumšt, ve které se objeví po boku Jana Třísky. "Zkoušení je náročné, ale zábavné," svěřil se v on-line rozhovoru se čtenáři iDNES.

3. května 2007  8:27,  aktualizováno  15:56

Hvězda Bestiáře má ráda smutné konce

Danica Jurčová je v současné době zavedená jako představitelka studenky politologie Karolíny - hlavní role ve filmové adaptaci knihy Báry Nesvadbové Bestiář.

2. května 2007  11:47,  aktualizováno  15:39

Kay ze Sunshine: Za nás pracují králíci

Táborská rocková kapela Sunshine právě vydala nové album Dreamer. "Nejsme rockeři. Jsme králíci, máme rádi mrkev a svůj klid," žertoval Kay Buriánek se čtenáři iDNES.cz.

30. dubna 2007  10:20,  aktualizováno  15:18

Bolek: Žid Shylock musí být komický i tragický

Jen na pár představení si letos na Pražský hrad a brněnský Špilberk odskočil Bolek Polívka. Divadelní léto trávil na Bratislavském hradě v kostýmu Shakespearova lichváře žida Shylocka.

31. srpna 2005

Holý: Hudba k Doblba! je dost poťouchlá

Roman Holý vytvořil hudbu k novému českému snímku Doblba!. "Hudba je dost poťouchlá, lehce dekadentní, snad nenápadná," prozradil muzikant v on-line rozhovoru.

30. srpna 2005  12:55

Za roli jsem dostal hokej, říká ztracený herec

Na svůj honorář za natáčení filmu Vrchní, prchni stále vzpomíná filmový syn Josefa Abrháma, dnes třicetiletý Jan Němeček.

29. srpna 2005  13:05

Patti Smith: Netoužím být celebritou

Americká básnířka a muzikantka Patti Smith zdá se s postupujícími lety nestárne. Její poslední deska Trampin' z minulého roku je stejně uhrančivá, jako alba ze 70. let, stejně tak její živé...

29. srpna 2005

Dušek: Zahraji si i v postelové scéně

Jaroslav Dušek si zahraje jednu z hlavních rolí v novém českém filmu."Doblba! není "můj" film. Je to film Petra Vachlera. Ani žádný další z filmů, které jsem natočil, není můj. Bohužel. Ti tvůrci mi...

25. srpna 2005  14:24

Daniel Hůlka: Vracím se k opeře

Před deseti lety se operní zpěvák Daniel Hůlka vrhl do světa showbyznysu. Výrazně ovlivnil popovou scénu. Teď se rozhodl vrátit zpět k opeře.

23. srpna 2005

Vorlíček dostal k narozeninám dokument

Věhlasnému filmovému tvůrci Václavu Vorlíčkovi je věnován nový dokument, který dostal k pětasedmdesátým narozeninám. Vznikl ve zlínských ateliérech v režii Zdeňka Zelenky.

23. srpna 2005

Broadway si musíte zasloužit, říká Ledecký

Do pražského divadla Kalich se po letech vrátil Hamlet Janka Ledeckého. Vedle české verze se hraje i ve verzi americké. Zamíří na Broadway?

22. srpna 2005  12:55

Vachler: Doblba! je o naší nepoučitelnosti

Nový český snímek Doblba!, který přijde do kin v září, patří mezi nejočekávanější filmy blízké budoucnosti. Natočil ho Petr Vachler, který je zároveň jeho spoluautorem a producentem.

22. srpna 2005  9:46

Čtvrtníček: Můžete se přijít podívat na špínu

Petr Čtvrtníček si střihne jednu z hlavních rolí v nové komedii Doblba!, která jde do kin koncem září. V on-line rozhovoru se čtenáři iDNES však podrobnosti o novém filmu neprozradil.

17. srpna 2005  14:14

Hrát Hamleta je štěstí, říká herec z Broadwaye

Muzikálový Hamlet bude mít po několik repríz blond vlasy a zářivý "hollywoodský úsměv" amerického herce Sebastiana Arcela. Hamleta uvádí v americké verzi pražské divadlo Kalich.

16. srpna 2005

Nick Cave chce hudbu syrovou i svižnou

Bezkonkurenčně nejnabitějším hudebním festivalem letošního léta je táborský Love Planet. Hvězdou číslo jedna je jednoznačně Nick Cave a jeho kapela Bad Seeds.

9. srpna 2005

Vlasta Horváth finišuje se svým albem

Zpěvák Vlasta Horváth a jeho kapela Frenzy jsou plně zabráni do natáčení nového alba. "S kluky z kapely jsme dali dohromady devět deset písniček, které prošly u vydavatelské firmy. Vypadá to, že...

6. srpna 2005  19:09

Levine: Sen o impériu může Ameriku zničit

Spisovatel Philip Levine patří k nejvýznamnějším současným americkým básníkům – je autorem šestnácti sbírek poezie a nositelem četných ocenění včetně Pulitzerovy ceny (1995).

3. srpna 2005

Něco jako Britney Spearsová

Rob Thomas je jedním z největších překvapení letošní americké hudební scény. Třiatřicetiletý ortodoxní rocker, zpěvák alternativní rockové kapely Matchbox 20, vydal na jaře sólové album Something To...

2. srpna 2005

Gaia Mesiah: Svět, to je Sodoma a Gomora

Uznávaná pražská kapela Gaia Mesiah nedávno vydala nové album Ocean. "Dnešní svět, to je Sodoma a Gomora," řekla v on-line rozhovoru se čtenáři iDNES bubenice Misha Cortéz.

28. července 2005  14:58

Honorář pro Tarantina? Jeden dolar

Před čtrnácti lety napsal Robert Rodriguez scénář ke svému prvnímu filmu El Mariachi. Tehdy si nechával platit za to, že na něm lékaři v nemocnici dělali experimenty. Dostal sedm tisíc dolarů a za ně...

24. července 2005

Kelis: Otvírám Čechům r'n'b dveře

Jedna z největších hvězd současného amerického hip-hopu a r'n'b, zpěvačka Kelis, před pražským koncertem odpověděla na dotazy čtenářů iDNES.

21. července 2005  20:42

Inflagranti: Jsme něžnější než Apocalyptica

Kde byla Vanessa Mae na všechno sama a vlající blond vlasy Apocalyptiky skrývaly neoholené tváře, nasazuje dívčí český smyčcový kvintet Inflagranti souhru strun i širokých úsměvů.

19. července 2005  11:46

Underworld sázejí na lidi

Underworld, jedna z nejuznávanějších tanečních skupin a symbol klubové hudby devadesátých let, vystoupí ve středu v pražském Parku Kolbenova. Od počátků Underworld, které sahají až do roku 1981, byli...

12. července 2005