Pečená zelenina se sýrovým dipem
Suroviny: 1 dýni hokkaido, 2 červené cibule, 2 červené papriky, 1 malý lilek, 2 cuketky, olivový olej, sůl, mletý černý pepř, několik snítek tymiánu, 2 stroužky česneku, 300 g bílého jogurtu, 200 g fety
Postup:
1. Dýni očistíme (neloupeme ji!) a nakrájíme na tenčí plátky. Cibule oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Papriky s lilkem a cuketami také očistíme. Papriky nakrájíme na nudličky, lilek s cuketkami na kolečka.
2. Zeleninu vsypeme do mísy. Osolíme ji, opepříme, zakapeme olejem a přidáme k ní tymián. Vše důkladně promícháme.
3. Ochucenou zeleninu rozprostřeme na vymaštěný plech. V troubě ji při 200 °C upečeme doměkka.
4. Jogurt dochutíme prolisovaným česnekem a vmícháme do něj rozdrobený sýr. Zeleninu servírujeme se sýrovým dipem.
Doba přípravy 60 minut.
1 porce obsahuje 1540 kJ/368 kcal
Počet porcí/kusů 4