Dýně je takový symbol podzimu. Dají se z ní uvařit desítky dobrých jídel. Vyzkoušejte naše menu:

Dýňová pomazánka se sádlem

Suroviny:
500 g dýně, 1 chilli papričku, ?150 g husího sádla, špetku mletého kmínu, 3 snítky tymiánu, asi 3 stroužky česneku, sůl, trochu citronové šťávy



?Postup:

1. Dýni očistíme a nakrájíme na kostičky. Chilli papričku zbavíme semínek a nasekáme nadrobno.


2. Husí sádlo v kastrolu se silným dnem rozpustíme. Vsypeme do něj dýni s chilli papričkou a kmínem a zvolna na mírném ohni ji necháme opékat.


3. Když je dýně měkká, rozmixujeme ji dohladka.


4. Pomazánku dochutíme lístečky tymiánu, prolisovaným česnekem, solí a trochou citronové šťávy a rozdělíme ji do sklenic. Necháme ji vychladnout a pak ji uložíme do lednice. Servírujeme ji namazanou na topinky.


Doba přípravy 50 minut.

1 porce obsahuje 763 kJ/182 kcal

Počet porcí/kusů 8


  8:00,  aktualizováno  25. března 2019 21:48