Dýňové ratatouille
Suroviny: 500 g očistěné máslové dýně, 2 žluté papriky, 2 šalotky, 2 stroužky česneku, 4 lžíce olivového oleje, 1 snítky tymiánu, 1 snítka rozmarýnu, 1 lžíce rajčatového protlaku, 100 ml bílého vína, 1 lžička nastrouhané pomerančové kůry, 1 lžíce pomerančové šťávy, 1 lžička medu, sůl, ?špetka cayenského pepře
?Postup:
1. Dýni a papriky nakrájíme na stejně velké kostičky. Šalotku i česnek nasekáme nadrobno.
2. V pánvi rozehřejeme olej. Vložíme do něj šalotky, česnek, tymián, rozmarýn a nakrájenou papriku. Opékáme asi 5 minut. Pak přidáme kostičky dýně a krátce orestujeme.
3. K zelenině přidáme rajčatový protlak, víno, pomerančovou kůru i šťávu a 5 minut dusíme. Pak vyndáme bylinky, dochutíme medem, solí a pepřem. Podáváme s bagetou nebo jako přílohu k rybě nebo masu.
Doba přípravy 25 minut.
1 porce obsahuje 715 kJ/171 kcal
Počet porcí/kusů 4