Telecí kotlety s bazalkovým máslem
Suroviny: 800 g telecích kotlet, ?sůl, ?mletý černý pepř, ?olivový olej, ?100 g másla, ?1 lžíce dijónské hořčice, ?2 lžíce nasekané bazalky
Postup:
1. Telecí kotlety omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Osolíme je, opepříme, pokapeme olejem a překryjeme potravinovou fólií. V chladu je necháme alespoň hodinu odpočinout.
2. Změklé máslo utřeme s hořčicí. Přidáme najemno nasekanou bazalku, trochu soli a pepře. Máslo přendáme na potravinovou fólii a pevně zabalíme do válečku. V lednici ho necháme ztuhnout.
3. Kotlety rozložíme na gril. Za občasného potírání olejem je opečeme z obou stran. Rozdělíme je na talíře a každou doplníme kouskem másla. Podáváme s čerstvou zeleninou.
Doba přípravy 30 (bez marinování a tuhnutí) minut.
1 porce obsahuje 1990 kJ/475 kcal
Počet porcí/kusů 4