Grilovaný vepřový bůček
Suroviny: 1000 g vepřového bůčku, ?1 cibule, ?2 stroužky česneku, ?sůl, ?4 bobkové listy, ?2 chilli papričky, ?snítka čerstvého rozmarýnu, ?5 lžic oleje, ?250 ml světlého piva, ?4 cibule, ?4 jarní cibulky
Postup:
1. Bůček očistíme. Cibuli i česnek oloupeme, rozkrojíme a společně s bůčkem dáme do hrnce. Přidáme sůl a bobkové listy. Vše zalijeme vodou a maso vaříme asi hodinu doměkka. Poté ho vyjmeme a necháme zchladnout.
2. Jednu papričku i rozmarýn nasekáme nadrobno a smícháme s olejem a pivem. Bůček nakrájíme na silnější plátky, vložíme je do připravené marinády a dobře je v ní obalíme. Zakryjeme je a necháme v ledničce uležet do druhého dne.
3. Naložený bůček ze všech stran opečeme na rozehřátém grilu. Průběžně ho potíráme zbytkem marinády. Na kraji grilu opečeme i očištěnou jarní cibulku a oloupanou, rozkrojenou cibuli. Grilovaný bůček ozdobíme zbylou, nasekanou papričkou a doplníme grilovanou cibulí a cibulkou. Podáváme s kysaným zelím a chlebem.
Doba přípravy 95 (bez doby odležení) minut.
1 porce obsahuje 3541 kJ/846 kcal
Počet porcí/kusů 6