Kuřecí plátky na jamajský způsob
Suroviny: 50 másla, ?1 lžička mleté papriky, ?1 lžička kari koření, ?na špičku nože mletého hřebíčku, ?na špičku nože skořice, ?kůra nastrouhaná z 1/2 citronu, ?1 stroužek česneku, ?1 lžíce nasekané nati koriandru, sůl, ?500 g kuřecích prsou
Postup:
1. Máslo rozpustíme a vlijeme do misky. Přidáme papriku, kari koření, hřebíček, skořici, citronovou kůru, prolisovaný česnek a nať z koriandru. Vše osolíme a promícháme.
2. Kuřecí maso očistíme a nakrájíme na proužky asi 2 cm široké. Naložíme je do marinády, zakryjeme potravinovou fólií a asi 30 minut necháme odležet.
3. Kousky masa napícháme na navlhčené dřevěné špejle. Na grilu je pečeme asi 5 minut.
Doba přípravy 20 (bez marinování) minut.
1 porce obsahuje 1150 kJ/275 kcal
Počet porcí/kusů 4