Grilovaná zelenina
Suroviny: 2 červené papriky, ?2 žluté papriky, ?1 cuketa, ?1 lilek, ?1 fenykl, ?8 jarních cibulek, ?200 g žampionů, ?150 g hlívy ústřičné, ?hrst nasekané bazalky, ?1 stroužek česneku, ?sůl, ?4 lžíce olivového oleje, ?dle chuti vinný ocet
Postup:
1. Všechnu zeleninu omyjeme a očistíme. Papriky rozkrájíme na širší plátky. Cukety a lilek nakrájíme podélně na plátky silné asi 8 mm, fenykl na plátky silné asi půl centimetru a cibulky překrojíme na polovinu.
2. Žampiony a hlívu otřeme vlhkou utěrkou a překrájíme na menší kousky. Nakrájenou zeleninu a houby potřeme olejem, lehce osolíme a opepříme a rozložíme na rozehřátý gril (můžeme použit i grilovací misku). Zeleninu grilujeme asi 3 minuty, houby 5-7 minut.
4. Česnek oloupeme a utřeme se solí. Promícháme ho s olejem a polovinou nasekané bazalky. Přidáme trochu octa.
5. Grilovanou zeleninu dáme do mísy, promícháme a přelijeme dresinkem. Dozdobíme zbylou bazalkou. Grilovanou zeleninu můžeme podávat jak teplou, tak studenou.
Doba přípravy 40 minut.
1 porce obsahuje 1316 kJ/314 kcal
Počet porcí/kusů 4