Argentinské hovězí s kukuřičnou salsou

Suroviny: 4 steaky z vysokého roštěnce (silné 3-4 cm), ?2 lžíce olivového oleje, ?sůl, ?čerstvě drcený černý pepř

?Salsa: ?2 kukuřičné klasy, ?1 červená paprika, ?1 citron, ?1 malá červená cibule, ?2 chilli papričky, ?2 malá nebo 1 větší avokádo, ?2 lžíce oleje



Postup:

1.
Maso protřeme olejem a necháme asi 2 hodiny odležet. Potom steaky položíme na gril s roštem co nejníže nad žhavým uhlím. Zprudka je opečeme z obou stran, potom rošt zdvihneme do střední teploty a grilujeme dále podle požadovaného stupně propečení. (Rare 5-6 minut, medium 6-8 minut, well done 9 minut.) Po grilování necháme steaky na teplém místě alespoň 8 minut dojít.

2. Oloupané kukuřičné klasy a papriku potřeme olejem. Obojí grilujeme za stálého otáčení, dokud slupka na paprice nezhnědne. Papriku zabalíme do plastového sáčku a necháme vychladnout. Kukuřici grilujeme asi o 5 minut déle, aby zrna byla měkká a jejich povrch lehce hnědý. Klasy potom postavíme do hluboké mísy a vidličkou z nich oddrolíme zrna.

3. Papriku oloupeme, zbavíme semeníku, nakrájíme na kostičky a přidáme ke kukuřici. Přimícháme špetku citronové kůry a citronovou štávu, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli a jemně nakrájené chilli papričky, promícháme a dáme asi na hodinu do chladu.

4. Avokádo rozkrojíme na polovinu, dužinu vyloupneme lžící ze slupky a nakrájíme na kostičky velké jako zrna kukuřice. Vmícháme je do salsy, promícháme s olejem a podle chuti osolíme a opepříme. Salsu podáváme ke steakům.


Doba přípravy 30 (bez chlazení) minut.

1 porce obsahuje 2125 kJ/508 kcal

Počet porcí/kusů 4


  6:00,  aktualizováno  25. března 2019 20:43