Jehněčí špízy
Suroviny: 800 g jehněčí kýty, ?2 citrony, ?2 limetk,y ?2 stroužky česneku, ?4 lžíce olivového oleje, ?1 snítka rozmarýnu, ?mořská sůl, ?mletý bílý pepř, ?300 g zakysané smetany, ?2 lžíce ajvaru, ?mletý černý pepř
Postup:
1. Jehněčí kýtu očistíme a nakrájíme na kousky. Citrony s limetkami omyjeme a nakrájíme na silnější měsíčky. Na navlhčené dřevěné špejle střídavě napícháme kousky masa, citronu a limetky.
2. Česnek oloupeme, prolisujeme a smícháme s olivovým olejem a nasekaným rozmarýnem. Směs dochutíme solí a bílým pepřem.
3. Kousky masa na špízech dobře potřeme ochuceným olejem. Špízy zakryjeme potravinovou fólií a necháme asi 30 minut marinovat. Pak je na grilu ze všech stran opečeme.
4. Zakysanou smetanu promícháme s ajvarem a dochutíme solí a černým pepřem. Dip podáváme ke špízům.
Doba přípravy 25 (bez marinování) minut.
1 porce obsahuje 1750 kJ/418 kcal
Počet porcí/kusů 4