Cizrnová polévka s fazolkami
Suroviny: 1 velkou cibuli, kousek čerstvého zázvoru, 2 stroužky česneku, asi 4 lžíce rostlinného oleje, 1 lžíci kari koření, 1000 ml zeleninového vývaru, 3-4 mrkve, 1 konzervu sterilované cizrny, asi 150 g mrazených fazolek, sůl, mletý černý pepř
Postup:
1. Cibuli se zázvorem a česnekem oloupeme. Cibuli a zázvor nasekáme nadrobno, česnek prolisujeme.
2. V hrnci rozehřejeme olej a necháme na něm zesklovatět cibuli. Přidáme zázvor a česnek a také je osmahneme. Vmícháme kari. Vše zalijeme vývarem a přivedeme k varu.
3. Mrkev očistíme a nakrájíme nadrobno a vsypeme ji do základu na polévku. Vše necháme zvolna vařit asi 15 minut.
4. Cizrnu vyklopíme do sítka a necháme odkapat. Pak ji spolu s rozmrazenými fazolkami přidáme do hrnce. Polévku necháme vařit ještě asi 5 minut. Dochutíme ji solí a pepřem a odstavíme.
Doba přípravy 30 minut.
1 porce obsahuje 1375 kJ/328 kcal
Počet porcí/kusů 4