Podkrkonošská kulajda s liškami
Suroviny: 200 g očištěných lišek, ?3 brambory, ?sůl, ?4 kuličky nového koření, ?2 bobkové listy, ?150 ml 30% smetany, ?2 lžíce hladké mouky, ?2-4 lžíce octa, ?4 větvičky kopru, ?2 vejce, ?1 lžíce másla
Postup
1. Houby očistíme a nakrájíme na větší kousky. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a společně s houbami vaříme v litru osolené vody i s kořením.
2. Když brambory změknou, přidáme smetanu s rozkvedlanou moukou, promícháme a krátce povaříme. Přidáme ocet, nasekaný kopr a dle chuti dosolíme.
3. Vejce rozklepneme do mísy, zlehka je našleháme a osolíme. V pánvi rozehřejeme máslo a vejce umícháme. Polévku rozdělíme do talířů a přidáme míchaná vajíčka.
Doba přípravy 45 minut.
1 porce obsahuje 1200 kJ/287 kcal
Počet porcí/kusů 4