Houby se dají upravit snad na tisíc způsobů. Vybrali jsme pro vás šest polévek, které vám určitě zachutnají.

Podkrkonošská kulajda s liškami

Suroviny:
200 g očištěných lišek, ?3 brambory, ?sůl, ?4 kuličky nového koření, ?2 bobkové listy, ?150 ml 30% smetany, ?2 lžíce hladké mouky, ?2-4 lžíce octa, ?4 větvičky kopru, ?2 vejce, ?1 lžíce másla



Postup

1.
Houby očistíme a nakrájíme na větší kousky. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a společně s houbami vaříme v litru osolené vody i s kořením.

2. Když brambory změknou, přidáme smetanu s rozkvedlanou moukou, promícháme a krátce povaříme. Přidáme ocet, nasekaný kopr a dle chuti dosolíme.

3. Vejce rozklepneme do mísy, zlehka je našleháme a osolíme. V pánvi rozehřejeme máslo a vejce umícháme. Polévku rozdělíme do talířů a přidáme míchaná vajíčka.


Doba přípravy 45 minut.

1 porce obsahuje 1200 kJ/287 kcal

Počet porcí/kusů 4


  6:00,  aktualizováno  31. března 2019 13:28