Doporučujeme

Teplý salát s grilovanou zeleninou

Teplý salát s grilovanou zeleninou | foto: Kulinární studio MAFRA

RECEPT DNE: Teplý salát s grilovanou zeleninou

  • 0
Salát i na podzim? Proč ne! Grilovaná zelenina a sýr halloumi si vaši pozornost zaslouží celý rok.

Ingredience

1 červená paprika
1 cuketa
1 lilek
2 rajčata
1 jarní cibulka + na dozdobení
1 červená cibule
olivový olej na zakápnutí
sůl a mletý černý pepř
2 stroužky česneku
snítky čerstvého tymiánu
150 g sýra halloumi 

Dresink:
4 lžíce olivového oleje
1 lžíce balzamikového octa
sůl a mletý černý pepř
3 snítky čerstvého tymiánu 

Na dokončení:
50 g černých oliv

1. Papriku, cuketu, lilek, rajčata, jarní cibulku a cibuli nakrájíme na plátky. Pokapeme olejem a okořeníme solí, pepřem, utřeným česnekem a čerstvým tymiánem. 

2. Připravenou zeleninu opečeme na grilovací pánvi z obou stran společně se sýrem nakrájeným na kousky. 

3. V misce smícháme olej, ocet, sůl, pepř a čerstvě nasekaný tymián. Vzniklým dresinkem přelijeme grilovanou zeleninu a sýr halloumi. 

4. Navrch teplý salát ozdobíme nakrájenými olivami a nasekanou jarní cibulkou.


  • Vybrali jsme pro Vás