Oběd: Salát z quinoy s tuňákem
Ingredience:
4 sušená rajčata
40 g quinoy
50 g žampionů
1 lžička olivového oleje
20 g avokáda
1 lžíce citronové šťávy
120 g tuňáka ve vlastní šťávě
sůl
mletý černý pepř
Postup:
1. Sušená rajčata namočíme do studené vody. Quinou vsypeme do kastrolu, zalijeme studenou vodou tak, aby hladina byla lehce nad. Přivedeme k varu, ztlumíme oheň a vaříme zhruba 10 minut. Pak sporák vypneme, zaklopíme a necháme v teple dojít.
2. Mezitím nakrájíme žampiony na čtvrtky. V pánvi zahřejeme olej a žampiony na něm lehce orestujeme. Avokádo nakrájíme a pokapeme citronovou šťávou. Tuňáka slijeme z nálevu.
3. Uvařenou quinou smícháme s orestovanými žampiony a tuňákem. Přidáme avokádo a podle chuti osolíme a opepříme.
Doba přípravy 20 minut.
1 porce obsahuje 1482 kJ/354 kcal
Počet porcí/kusů 1