Ingredience: 20 g droždí Ořechová náplň: Drobenka: Dohotovení: |
1. Droždí rozmícháme se lžičkou cukru na kaši. Do mísy prosijeme zbylý cukr, polohrubou a hladkou mouku. Přidáme rozmíchané droždí, změklé máslo, žloutky a smetanu. Vypracujeme pevné těsto, které necháme asi 10 minut odležet.
2. Ořechy nastrouháme a svaříme s mlékem a cukrem. Necháme vychladnout a ochutíme rumem. Na drobenku spojíme mouku s cukrem a máslem.
3. Těsto rozválíme na pracovní desce na plát silný 3 mm. Rozkrájíme ho na čtverce 6x6 cm. Do středu každého čtverce dáme lžičku náplně, okraje těsta potřeme vejcem a přehneme do šátečku. Šátečky položíme na plechy vyložené pečicím papírem.
4. Povrch šátečků potřeme vejcem. Část šátečků ozdobíme ořechem, zbylé drobenkou. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 12 minut. Po upečení necháme vychladnout na kovové mřížce.