1. Chrání před řadou nemocí
Obsahuje antioxidanty, které bojují proti nemocem a zpomalují stárnutí, má jich dvakrát více než červené víno a třikrát více než zelený čaj.
2. Uklidňuje, zahání deprese
Obsahuje látky, které zajišťují, aby v mozku došlo k vyplavování hormonů dobré nálady. Pití kakaa odbourává stres, navozuje pocit pohody, sladké blaženosti a štěstí. Může působit proti bolesti a podporuje dobrý spánek, dokonce zafunguje i jako afrodiziakum.
3. Zlepšuje myšlení
Podporuje lepší prokrvení, stimuluje k výkonům, snižuje nebezpečí vzniku infarktu a mozkové mrtvice.
4. Bojuje proti cholesterolu
Omega 6 mastné kyseliny obsažené v kakau účinně bojují proti vysoké hladině cholesterolu v krvi a proti bolesti po fyzické námaze.
5. Podporuje imunitu
Obsahuje i důležité minerály (draslík, železo, vápník, měď), vitamin C a také nerozpustnou vlákninu.
6. Hlídá krevní tlak
Obsahuje flavanoly, které způsobují rozšíření krevních cév v hladkých svalech. Díky tomu snižuje krevní tlak.
7. Povzbuzuje srdce
Podporuje činnost kardiovaskulárního aparátu i nervový systém, podobně jako kofein, ale v menší míře.
8. Podporuje činnost ledvin
V kakau obsažený theobromin působí diureticky (zvyšuje tvorbu moči), a tak pomáhá při infekčních onemocněních ledvin, močového měchýře, snižuje objem vody v těle a zmírňuje otoky.
9. Zlepšuje dýchání
Rozšiřuje průdušky, což pomáhá při nachlazení, kašli nebo astmatu.