Pondělí 19. října 2020, svátek má Michaela
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Pondělí 19. října 2020 Michaela

Diskuse k článku

RECENZE: Kdyby vyšel Half-Life letos, vypadal by jako Metro: Exodus

Čekali jsme hodně, ale dostali jsme ještě víc. Po patnácti letech od vydání Half-life 2 se konečně objevila hra, která se mu dokáže bez zardění postavit po bok. Dámy a pánové, představujeme vám Metro: Exodus.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Foto

D35a64v67i21d 42Z48á68p53a83l 9215625697722

Samozřejmě za dva a půl roku za deset éček na Steamu se těším! Dřív a nikde jinde an náhodou

0/0
14.2.2019 16:57
Foto

V30l11a73d29i43s86l25a52v 88Ž64i15d61e13k 3638850580

A proč? Kdyby Steam za ty dva roky nebyl, co uděláte?

0/0
14.2.2019 17:01
Foto

R35o71b84i13n 64D76o13l55e35č29e32k 3646693524248

https://www.youtube.com/watch?v=pMhfbLRoGEw

:-);-D

+1/0
14.2.2019 17:40
Foto

D52a97v90i31d 17Z27á98p27a61l 9135595207222

Tak si to nezahraju. Ale to se nestane. Respektuji právo vydavatele dělat se svým produktem, co uzná za vhodné, ale moje právo je nejít za hrou tam, kam si vydavatel ukáže. Přeju firmě, ať má strašně špatné prodeje a vymstí se jí to rozhodnutí.

+1/−1
14.2.2019 18:26
Foto

M77a56r37e85k 64B89a96l61u37š96í86k 8277454955252

Nechápem tú nenávisť ohľadom Epic storu. Kvôli čomu ? V čom je iný ako Origin, Steam, GOG či x iných launcherov ? Pochopil som, že je celkom nový a nemá takú funkcionalitu ako steam, ale to v začiatkoch tiež steam nemal.

+2/−1
14.2.2019 21:54
Foto

D87a61v94i30d 34Z94á61p47a60l 9645935377272

Ostatní mě nezajímají, Od prvního dne mám Steam. Ten, pokud vím, nikdy nekupoval exkluzivitu. A nevidím důvod mít deset digitálních herních knihoven. To není nenávist. To je opovržení praktikami. Ale sám píšu, že na to má právo, jen já mám právo svoje.

+2/0
14.2.2019 22:21
Foto

M54a85r84t12i72n 53B45e22r50a75n 6369825866341

Zajímalo by mě, jestli bych si zahrál Team Fortress 2 jinde, než na Steamu :-)

+2/0
15.2.2019 8:12
Foto

T54o46m63á34š 30B98e62r30k46a 2255962244916

A nebude to tím, že TF2 je přímo od Valve? ;-D

+2/0
19.2.2019 21:55
Foto

K53a61r74e48l 14J34o13u34r19a 2516113414437

To není nenávist k Epic storu jako takovému. Ale k praktikám jak vydavatele, tak obchodu. Nechat reklamu na Steamu a pak přesunout chvíli před vydáním na jiný obchod, to je podraz jak prase. Kdo si objednal krabicovku na Steam, dostal krabicovku na Epic store. Halekat o konkurenci, ale pak radši zaplatit exkluzivitu, protože kdyby bylo na výběr mezi Epic store a Steamem, tak asi všichni víme, jak by to dopadlo. To není konkurence, to je jak uplácení zápasů ve fotbale. V den vydání Steam předobjednávky jedou a Epic store řeší problémy. A navíc je jasný, vzhledem k tomu, že Epic nabízí úplný prd, že budou hráči řešit problémy Epic storu na Steam fóru. Protože Epic prostě fórum nemá.

+7/0
15.2.2019 7:30
Foto

M33a70r52e48k 54B53a96l21u74š22í15k 8287404135962

Ale to predsa nie je problém Epicu. Súhlasím, že to bolo nekalé a toto by sa nemalo stávať. Ale to je na pleciach toho vydavateľa, Epic im predsa nedržal nôž pod krkom, že musia prejsť k nim. Skôr ma prekvapuje, že to Steam nemal právne poistené.

Kvôli tomuto jednémuprípadu, všade čo čítam tak by najradšej Epic vymazali zo sveta.

Steam mal tiež problém plnú pr...l keď začínal a stále sa objavia, mňa tiež naštval veľa krát. Keď chcem hrať tú hru tak je mi jedno kde je, keď som začínal, strčil som disketu/cd do mechaniky a žiadna virtuálna knižnica ma netrápila ;-D:-)

+1/0
15.2.2019 15:39
Foto

D55a32v64i65d 57Z55á30p30a96l 9245605447812

Že je to tobě jedno, kde tu hru máš, je jedno mně. Já taky tu věc hlavně vyčítám vydavateli, obchod je druhořadý problém. Porovnávat začátky Steamu s Epicem je dost hloupý. Steam byl první, byl průkopníkem, problémy ze začátku byly logické. Že Epic spustí o patnáct let později impotentní platformu, která vůbec, ale vůbec nic neumí, ani preloady, diskusní fóra, cloudy atd., to je u tak bohaté firmy neuvěřitelná ostuda. Měli to spustit až ne chvíli, kdy to bude umět věci, které jsou v roce 2019 úplně normální. Ne, že je jednou přidají.

0/0
28.2.2019 7:37
Foto

M10i51c21h53a81l 28P66i29n96d74j72a58k 5693474557497

Respektujes, ale prejes to spatne...ty vis houby co je respekt.

0/−2
28.2.2019 1:09
Foto

D10a35v97i15d 72Z31á22p95a78l 9765765747252

No hlavně že ty tomu rozumíš. Dáváš do toho svoje emoce. Respektuju a nijak neupírám právo s tím naložit, jak chtějí. Že jim přeju, ať se jim to vymstí a poučí se díky tomu i další vydavatelé do budoucna, nijak ten respekt nesnižuje. Co je názor jednoho Davida pro tak obří firmu? Za to, jak ona nerespektuje hráče, by si ale skutečně problém zasloužila.

+1/0
28.2.2019 7:29
Foto

J31a27n 57F39r46i75d91r22i63c16h 6855308779873

Mno, jsem touhle sérií nepolíbený, tak váhám jestli zkusit nebo ne.

+2/0
14.2.2019 16:48
Foto

J12i66ř90í 83D96u60š82e50k 8732601191833

Že hry nebyli lepší? tak Když si dám crysis z roku 2007 a dnešní pubg tak je vidět jak grafika a fyzika destrukce prostředí byla taky uplně jinde.

0/−1
14.2.2019 11:07
Foto

J93a78n 89H41l84a49h88ů52l31e58k 2503406212183

Tak to rovnou můžete srovnávat i WoW a minecraft...

0/0
14.2.2019 11:55
Foto

F19i73l17i22p 44T97ř85e10b43a 6173750208856

Že jo? Grafika stejná, objem akce přibližně taky...

0/0
14.2.2019 11:58
Foto

J89a28k70u44b 16B64o84h65o18n28ě84k 8265546459387

Tak když vidím ty HW nároky, tak to by ani ta roční exkluzivita u Epic nevadila, protože na nové GPU bych stejně ještě tak ten rok čekal :-)

+2/0
14.2.2019 11:00
Foto

M98a59r44i41a43n 65B48e74n41č10a53t 4968481945914

250 uzivatelu uz to hodnotilo? Dost dobrý, na to že to vychází zítra :D

+14/0
14.2.2019 10:13
Foto

D89a96v77i72d 78S65a41m40e79c 3957159528

Trochu jsem se bál HW požadavků, ale v podstatě na i5-6600K (4,5Ghz), GTX 1060 6G, 16GB RAM by mi to mělo běžet zhruba stejně jako vám těch +- 50fps?

+1/0
14.2.2019 6:33
Foto

P33a17v97e93l 58D81r40o64t15á18r 7263744539564

Recenzent tam má úplně nesmyslně Ultra HD rozlišení, AF 16x a další zbytečné a škodlivé efekty. Dejte si normální grafiku a poběží to v pohodě.

+1/0
14.2.2019 11:56
Foto

F61i31l68i73p 64T41ř68e68b32a 6913350578676

Recenzent tam má UWHD, což je přesně o třetinu víc pixelů, než 1920x1080p, a AF si vezme trochu paměti navíc, ale pokud ta paměť nedojde, má na výkon zanedbatelný vliv.

Full tesselation a hairworks na druhou stranu docela zabolí.

Nevím no, na GTX970 to radši zatím zkoušet nebudu a počkám, jestli po dovolený zbyde na lepší...

0/0
14.2.2019 12:09
Foto

D64a29v92i13d 10S62a68m42e32c 3187919548

Tak já mam jenom FHD, takže by to mohlo jet o něco líp

0/0
14.2.2019 14:01
Foto

V13á89c23l61a35v 90Š68k55o14d21a 2831777574

Pěkná recenze, jen potřebu přirovnávat hru která nemá dokonalej příběh k HL2 úplně nechápu...

+7/−1
13.2.2019 23:12
Foto

F37i41l86i90p 48T39ř70e65b56a 6823960508886

To proto, že nechápete, co z HL dělá jednu z nejlepších her všech dob. Neříkám, že by příběh HL byl špatný, naopak, ale není to to nejdůležitější.

Co dělá HL skvělým, je způsob, jakým je ten příběh podán. Žádné filmy, žádné velké cutscény. Prostě přijedete špinavým vlakem do špinavého města, kde na každém rohu stojí nadržený policajt s obuškem, a na obzoru se rýsuje Citadela. Nebo přijdete do práce, navlečete montérky, a zapříčiníte celou zápletky pro následující několik desítek hodin. Hra vám neukazuje šipkou na nejbližší checkpoint, neříká "teď zmáčkni X abys omráčil hlídku", a "teď zuřivě mlať do Y abys nezabil zajatce". Občas vás na výběr nedá, ale vždycky to v kontextu herního světa dává smysl a působí přirozeně.

Tam, kde je potřeba se řítit koridorem vás náznaky směřuje tam, kam potřebujete, přitom vám ale nebrání kdykoliv zastavit, vystoupit, a jít se podívat, co že to vývojáři schovali do tamté nenápadné ventilačky.

Naopak tam, kde je potřeba dobít základnu vám hra dá dostatek času se rozhlédnout, a sem tam přihodí nějaký ten jeřáb, nehlídaný sklep, výbošný sud, brouky nebo cirkulárku. Nic z toho ale využít nemusíte, a stejně dobře se to dá vyřešit brokovnicí.

Ve hře se střídají prostředí, od dystopických přes hororové po high-tech, od pouště po mrakodrapy, po Xen (píšu převážně o HL2, ale pro jedničku to platí stejně).

A tak dále.

Příběh HL je ok, ale je to způsob, jakým je vyprávěný, co dělá tu hru skvělou, ne příběh samotný.

+5/0
14.2.2019 12:33
Foto

H33o71n53z92a 92S88r46p 9644723862658

Přesně tak jsem to myslel. :-)

+4/0
14.2.2019 12:53
Foto

F78i19l40i10p 65T97ř18e25b80a 6283320158416

Ach ten češtin 8-o

0/0
14.2.2019 14:54
Foto

T11o45m26á53š 25V41o33j66t77ě38c50h 4797326415670

Už se na to těším.Když si vzpomenu,že jsem první Metro objevil uplnou náhodou,když jsem se fakt nudil a nevěděl jsem co hrát a jak mě to bavilo,tak je to mazec.

+3/0
13.2.2019 22:19
Foto

J68a89n 75P23e14s81l 7591610354551

Paráda R^

A stejná nebo ještě větší paráda to bude za rok na Steamu ;-)

+9/−4
13.2.2019 21:24
Foto

A27d97a41m 72Z52e52l30i87n60k86a 8112481293712

Na jiném herním webu dali metru 7, a jako hlavní zápor uvedli atmosféru a příběh obecně. Tak nevím.

+4/−1
13.2.2019 19:16
Foto

R34o55b52i62n 71D25o28l85e82č22e37k 3476453504358

Stejně tak byla u konkurence největším mínusem přílišná zabugovanost hry, zatímco zde se píše o nízké zabugovanosti...

+1/0
13.2.2019 19:19
Foto

J31a22n 70B64í78l96ý 8204607397189

reakce jsou zatím spíše kolem 8. bohužel to vypadá, že nějaká velká bomba se nekoná

0/0
13.2.2019 20:10
Foto

A16n78t88o47n12í33n 80Ž88o36h93a 2415570148196

já myslím, že spíš lidé čekali něco jiného (něco víc). Zatímco tohle je jen Metro na steroidech a trochu otevřenější. Fanoušek Metra si nemůže ani víc přát, ale tak uvidíme, až si to zahrajeme jako hráči.R^

0/0
13.2.2019 20:39
Foto

P71a83v12e79l 55K89a39f25k82a 9514197601788

Schválně jsem koukal na meta (pouze critics rewiev)- PS4 verze aktuálně 80, PC verze 84

0/0
14.2.2019 7:56
Foto

R35a57d17e54k 57Č41e12r41n16ý 8218163920744

Ty rozlehlé scenérie určitě vyniknou na ultrawide monitorech, to se těším. Mírně mě zarazilo, že snad veškeré vybavení je od začátku, a není tam žádné sbírání zkušeností a dovedností... No ale věřím recenzi, že hlavní je být ve hře opatrný, soustředěný a hra bude bavit maximálně. Díky za ni. R^

+1/0
13.2.2019 18:08
Foto

H35o23n64z61a 97S36r79p 9234593692358

Některé zbraně či modifikace samozřejmě získáte až časem, ale spíše jde o to, že nejde jednoznačně říct, že jsou opravdu zásadně lepší. Nic, co by zásadně měnilo hratelnost zde není.

+3/0
13.2.2019 18:34
Foto

M36a57r59e62k 26B49a73l63u59š23í29k 8197114465342

Tak to nebolo ani v predoslych hrach. Max nove zbrane a vylepsenia, toto nie jr RPG

+1/0
13.2.2019 18:42
Foto

R12a56d76e69k 51Č95e67r48n95ý 8638883690864

Díky Marku o té hře se ví 4 roky o celé sérii Metra snad 10 let a já za celou dobu nepostřehl, že nejde o RPG :-P ;-)

Série Far Cry je také FPS a co je tam dovedností, zkušeností, desítek zbraní, přibližovadel apod. Tak mě zprvu zarazilo, že zde téměř nic. To je celé. Ale má to jiné přednosti to je jasné...

+2/0
13.2.2019 19:38
Foto

R57o62b51e54r44t 56N84e32t15r53v80a52l 7948667291212

když už vidím recenzi, čekal bych nějaký záběr ze hry, ne neustále opakované trailery. Takhle to ve mě vyvolává spíše pocit zaplacené reklamy.

+1/−1
13.2.2019 17:52
Foto

M74a98r44i51a96n 89B54e20n13č91a64t 4838611905244

Ne, takhle to vypadá, když jsou špatně nastavené podmínky od distributora, když dovolí v určitý čas recenzi, ale záběry ze hry až o 3 dny později.. Každý chce mít recenzi hned logicky protol, protože první mají největší sledovanost.

+7/0
13.2.2019 18:24
Foto

T29h84i83n93h 72D65i66n66h 55X11u77a27n 9340716260692

Hra vypad opravdu pekne a recenze je super napsana. Chtel bych se zeptat, zda stejny herni zazitek bude mit i clovek, ktery je serii Metro nedotceny. Je treba kvuli plnemu hernimu zazitku hrat i predchozi dily?

+10/0
13.2.2019 16:42
Foto

H52o71n81z75a 52S24r69p 9524163642618

Já bych se toho nebál, i tak se určitě zorientujete rychleji než v Half-life 2 :-) Každopádně díky Redux verzím bych asi stejně začal prvními dvěma díly, po fantastické trojce se vám k nim bude vracet hůře.

+4/0
13.2.2019 16:52
Foto

A10n34t53o92n66í31n 90H88o38l75í80k 8457273124430

Me zase zajima, jak moc je to stejne jako predchozi hry. Protoze jednicku jsem hral, a moc me nenadchla. Oproti Stalkerovi je desne linearni bez jedine odbocky na mape, natoz v pribehu. Ani jsem to nedohral do konce.

0/0
13.2.2019 23:27
Foto

H76o83n51z87a 76S91r77p 9294473232198

No... je to tak někde na půli cesty, spíš ale pořád blíž k předchozím dílům než ke Stalkerovi. Nicméně jistý Stalkerovský půvab to má.

0/0
14.2.2019 12:16
Foto

R29o41b52i42n 68D33o29l58e12č15e55k 3766333344668

Předchozí Metra se dají na nejvyšší obtížnost dohrát za cca 10 a 10 hodin. Určitě bych si je zahrál, už jen kvůli tomu, že jsou to skvělé hry.

Pak jsou ještě knížky, ale ty nejsou nic moc, Gluchovskij není zrovna nejlepší spisovatel, ostatně příběh je v mínusech i u této recenze :)

+1/−2
13.2.2019 18:13
Foto

K50a35r80e24l 95J11e40l35í22n36e74k 5322234723323

Me teda knihy hodne bavily. Je pravda, ze jednicka byla nejlepsi, ale i tak sem si vsechny uzil

0/0
13.2.2019 20:40
Foto

P41a74v72e29l 18V80a69l95e32n47t75a 7921811847743

První kniha je výborná, teda hlavně atmosféra, ta je skutečně strhující. Příběh trochu pokulhává to je asi pravda, to má nejspíš společné s hrami.

+1/0
13.2.2019 22:05

Po čtyřicítce žijeme na vypůjčený čas, říká lékař David Sedmera

Premium Lidské tělo je velmi přesný a dokonalý mechanismus. V některých směrech až zázračný. Proč je však uspořádání těla...

Jak vyležet ‚lehký covid‘. Praktičtí lékaři radí, jak na samoléčbu

Premium Tak jako jiné virózy i obávaný covid-19, pokud zaútočí jen v mírné či střední síle, se musí doma prostě a jednoduše...

Shromáždění vlastníků jsou kvůli pandemii v ohrožení. Právník radí, co dělat

Premium Vyhlášení nouzového stavu komplikuje situaci společenstvím vlastníků bytových jednotek. Do konce roku musí totiž výbory...