Marsha Kocábová, autorka Jižanské kuchařky | foto: David Turecký

V Americe nejíme jen hamburgery, říká Kocábová, autorka Jižanské kuchařky

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
„Když si chcete s někým popovídat opravdu od srdce, posadíte se do kuchyně. Alespoň u nás doma tomu tak vždycky bylo,“ říká Marsha Kocábová (65), která se narodila ve Wilmingtonu v Jižní Karolíně. Skrze gastronomii provádí specifickým prostředím amerického Jihu.

Marsha Kocábová, bývalá tanečnice a cvičitelka pilates, už sedmatřicet let žije v Praze. Teprve nedávno se ale rozhodla, že seznámí širší veřejnost s recepty, podle nichž se na americkém Jihu vaří. I proto napsala kuchařku, která se jmenuje jednoduše Jižanská kuchařka. Chtěla díky ní vyvrátit několik mýtů, které o tamějším jídle panují. „Opravdu se všichni neživíme hamburgery!“ říká s důrazem v hlase.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se

Hovory na talíři