Jako sedmnáctiletá ohromila porotu pořadu MasterChef Česko svým kuchařským talentem i neotřelými nápady. A i když byla nejmladší, soutěž nakonec vyhrála. Od té doby stačila KRISTÍNA NEMČKOVÁ (22) vydat úspěšnou kuchařku #Upgrade, kde klasické verze receptů své babičky přetavila do moderní podoby. Absolvovala rok intenzivního studia na prestižní londýnské kuchařské škole Le Cordon Bleu. A v Londýně pak vařila v renomované michelinské restauraci Story. Dnes získává zkušenosti ve věhlasné dánské restauraci Geranium, jež se kromě tří michelinských hvězd pyšní i titulem nejlepší restaurace světa. | foto: archiv Kristíny Nemčkové

Prací v michelinské restauraci si příliš nevyděláte, říká vítězka MasterChefa

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Jako sedmnáctiletá ohromila porotu pořadu MasterChef Česko svým kuchařským talentem i neotřelými nápady a soutěž nakonec vyhrála. Od té doby stačila Kristína Nemčková vydat úspěšnou kuchařku, absolvovala rok intenzivního studia na prestižní londýnské kuchařské škole Le Cordon Bleu. A v Londýně pak vařila v renomované michelinské restauraci Story.

Dnes získává zkušenosti ve věhlasné dánské restauraci, jež se kromě tří michelinských hvězd pyšní i titulem nejlepší restaurace světa.

Hovory na talíři

Už sedmým měsícem pracujete v michelinské restauraci Geranium v Kodani. Loni podnik vyřadil z jídelního lístku maso. Nebyl to odvážný krok?
Stalo se tak z rozhodnutí šéfkuchaře Rasmuse Kofoeda. Sám je vegetarián. Já už jsem nastupovala do téměř vegetariánské restaurace, v níž se z masa připravují pouze ryby a mořské plody z místních dánských zdrojů. Restaurace je na měsíce dopředu obsazená, a tak se zdá, že tento odvážný krok byl správný.

První měsíce jsem brečela každou cestu do práce i z práce a uvažovala o útěku.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se
, Téma

Hovory na talíři