- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Jako sedmnáctiletá ohromila porotu pořadu MasterChef Česko svým kuchařským talentem i neotřelými nápady. A i když byla nejmladší, soutěž nakonec vyhrála. Od té doby stačila KRISTÍNA NEMČKOVÁ (22) vydat úspěšnou kuchařku #Upgrade, kde klasické verze receptů své babičky přetavila do moderní podoby. Absolvovala rok intenzivního studia na prestižní londýnské kuchařské škole Le Cordon Bleu. A v Londýně pak vařila v renomované michelinské restauraci Story. Dnes získává zkušenosti ve věhlasné dánské restauraci Geranium, jež se kromě tří michelinských hvězd pyšní i titulem nejlepší restaurace světa. | foto: archiv Kristíny Nemčkové
Celý článek jen pro členy
Chcete číst prémiové texty bez omezení?
Dnes získává zkušenosti ve věhlasné dánské restauraci, jež se kromě tří michelinských hvězd pyšní i titulem nejlepší restaurace světa.
Už sedmým měsícem pracujete v michelinské restauraci Geranium v Kodani. Loni podnik vyřadil z jídelního lístku maso. Nebyl to odvážný krok?
Stalo se tak z rozhodnutí šéfkuchaře Rasmuse Kofoeda. Sám je vegetarián. Já už jsem nastupovala do téměř vegetariánské restaurace, v níž se z masa připravují pouze ryby a mořské plody z místních dánských zdrojů. Restaurace je na měsíce dopředu obsazená, a tak se zdá, že tento odvážný krok byl správný.
První měsíce jsem brečela každou cestu do práce i z práce a uvažovala o útěku.
Připojte se ještě dnes a získejte: