Šéfcukrář Vojtěch Řehák | foto: Anna Kovačič

V každé zemi je to jiné. Šéfcukrář popsal, jaký dezert mají Češi nejraději

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Šéfcukrář Vojtěch Řehák klade důraz nejen na dokonalý vzhled dezertu, ale podstatná pro něj je i čerstvost a kvalita základních surovin. Co považuje za nejlepší český zákusek? Lze vůbec ještě vymyslet nový? A peče i doma, nebo je klasickou kovářovou kobylou?

Jak vyjádřit, co obnáší cukrářské řemeslo?
Dá se říct, že je to umění. Od přesného naplánování postupu práce přes hraní si se surovinami a různými komponenty až po experimentování s chutěmi. A někdy je to taky pěkná dřina, ale krásná a sladká. 

„Trendům nepodléhá ani poctivý větrník. Spousta lidí si ho plete s věnečkem, anebo ho doslova devastují různými krémy. Ale má jasná pravidla.“

Šéfcukrář Vojtěch Řehák

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se