Autor článku Daniel Pacek (vlevo) a Josef Maršálek | foto: Jan Zátorský, MAFRA

Sladká lekce u Maršálka: Zákusky z polotovarů? Gastronomická prasárna!

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Josef Maršálek se na mě podíval, jako by spatřil dvouhlavé tele. „Vy jste vážně nikdy nic neupekl? To vás za mnou poslali za trest?“ podivil se. Ze svých cukrářských kurzů je zvyklý na samé gastronomické nadšence. A teď měl před sebou člověka, který neumí ani zapnout troubu.

Peče celá země. Tedy alespoň v televizi už podruhé. Když celá, tak proč bych si tuhle mně dosud neznámou kratochvíli taky nezkusil? Navíc vedle Josefa Maršálka, který si v prvním soutěžním ročníku před dvěma lety získal u diváků velké sympatie. Co když mě pečení po jeho boku uchvátí a na stará kolena se začnu motat kolem sporáku?

Dnes se dají větrníky málokdy sníst. Místo dvou druhů pravé šlehačky v nich často je šlehačka rostlinná. Mají až radioaktivní bílou barvu, jsou nechutné a suché.

Josef Maršálekcukrář

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se