Zisk z prodeje Vodka Zelensky bude odeslán na Ukrajinu.

Zisk z prodeje Vodka Zelensky bude odeslán na Ukrajinu. | foto: vodkazelensky.com

Zelenskyj na etiketě nové vodky. Výtěžek z prodeje poputuje na Ukrajinu

  • 30
Švýcarský charitativní projekt, za kterým stojí ukrajinská módní návrhářka Anastasia Rosinina a švýcarský podnikatel Tobias Reichmuth, nedávno uvedl na trh svůj první produkt. Charitativní vodka Zelensky, jehož veškerý zisk bude věnován na pomoc Ukrajině, se zatím prodává ve Švýcarsku, Německu a Velké Británii, uvedla společnost v nedávné tiskové zprávě.

Válka na Ukrajině trvá už druhý měsíc, ovšem podpora neoslabuje. Před nedávnem ve Švýcarsku vznikl charitativní produkt, který nese jméno prezidenta Volodomyra Zelenského. Vodka Zelensky se prodává na
e-shopu za 40 eur (980 korun) a výtěžek z jejího prodeje půjde na pomoc Ukrajině.

Za vznikem charitativního projektu stojí módní návrhářka Anastasia Rosinina, která v březnu uprchla z Kyjeva, a nyní se snaží pomoci svým krajanům, kteří v zemi zůstali. Ve spolupráci s Tobiasem Reichmuthem, investorem a podnikatelem, přišli na nápad vyrábět charitativní vodku, jehož 100 procent zisku bude až do roku 2026 věnováno na pomoc Ukrajině.

Figurka Zelenského byla hitem, limitovaná edice vynesla přes 16 tisíc dolarů

S vybranými penězi bude hospodařit nevládní organizace, ta pak finanční pomoc zašle nejvíce potřebným. Rosinina spolupracovala s bývalým šéfem Švýcarské agentury pro rozvoj a spolupráci, aby zajistila, že prostředky budou přidělovány zodpovědně.

„Jelikož je nyní pomoc naléhavě potřebná, minimálně pět liber z každé prodané láhve bude okamžitě věnováno organizacím humanitární pomoci na Ukrajině,“ řekla Rosinina.

Podnik vznikl za pouhých osm dní a již se mu podařilo shromáždit dostatek prostředků, aby mohl věnovat téměř 30 tisíc liber dětské nemocnici v Kyjevě a organizaci, která podporuje ukrajinské rodiny s nízkými příjmy.

Design lahve odráží záměr

Etiketa je elegantně navržena v barvách ukrajinské vlajky a je na ní vyobrazena silueta ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského, který se stal mezinárodně známou osobností díky svému odvážnému a neúnavnému vedení v době krize.

Pšeničná vodka pochází z lihovarů v Německu a Švýcarsku a v těchto dvou zemích se už také prodává. Následovat ve vybraných obchodech bude Velká Británie.

Cílem společnosti Vodka Zelensky je prodat do konce roku 2022 milion lahví a poskytnout tak potřebné finanční prostředky humanitárním organizacím na Ukrajině.

Vodku lze objednat na webových stránkách značky.