Diskuze
TEST DNES: Chutný chléb umí i velká pekárna, nemusí stát více než 40 korun
Děkujeme za pochopení.
J79a18r36o63m36í96r 36F65o59b25e54r
Babička vždycky říkala, že když chleba nemá lesklou křupavou kůrku a je celý od mouky, tak že ten pekař neumí péct. Nedej bože, že by byl prasknutý, to byl překynutý.
Nyní těmto chlebům říkají rustikální a stojí víc. Výrobní nepodarek, který by kdysi dali skrmit zvířectvu.
J20a11n 46C15i86b91u48l77k65a
Peču si sám v troubě, kvásek jsem nachytal doma do žitného těstíčka, funguje dobře.
Ukrojit a ochutnat tu teplou a křupavou patku považuji za jednu ze zásadních životních slastí.
V74a86c73l98a18v 87V74a86v41r70a
I chleby jako jiné pečivo se pečou nejen z mouky ale i ze starých neprodaných bochníků (z ví Bůh jakých chlebů) Ta tendence je i zde v Americe u režných chlebů třeba z pekárny Yalaha na Floridě.
Ten chůeba dokáže být i částečně chutný i den po upečení ale po týdnu ho pokryje hniloba, plíseň. A to je známka mizerného chleba.
Budiž pochválen od Poláků pečený "heavy rye bread" za cenu 6.50 dolaru, který je měkký, voní, a vydrží i po rozmrazení další týden měkký. Jako čerstvý. Zde v USA si v chlebu nelze vybírat. Američané tradičním chlebům neholdují.
6,50 dolaru za půlkilový chléb = 150 Kč. Cena je to běžná po celých Státech. Ten americký koupíte i za dolar.
J40a35n 70C70i40b19u44l34k53a
V San Franciscu jsem chodil do Ruské čtvrti pro chléb bavorský. Byl drahý, ale byl to ten "náš". Ty sladký molitanový keksy byly strašný.
V95á77c78l67a45v 66Š27u31b45r84t
Vcera jsem toho viteze koupil a proti Sumave je rozdil jen v pokminovani, tvaru a cene. Zadna tragedie, ale ani zadny zazrak.
M79i53r21o94s83l91a44v 36S54t47e31i48n34e88r
Pekaře nebo diškonty si musíme vychovat. Když nebudeme brát gumovou Šumavu, tak ji nebudou tak nabízet. V menších obcích bývá chléb v Jednotě docela dobrý, lepší však často u Vietnamce, ten se pro své zákazníky snaží. Zejména rohlíky měl vloni ten náš Nguyen opravdu křupavé.
M83i29r49o39s16l94a51v 66S93t45u69š95k17a
Domácí je domácí. Podle směrnice EU , můžou pekaři přidávat zpět do těsta 30% starého chleba. A jak znám české podnikatele, tak to asi nebude jen 30%. Všichni křičí že nikdo nepodvádí,tak proč je v obchodě ten chleba hnusný a za tři dny je jen pro slepice? Peču si kváskový už nějaký ten pátek a vím co jím.
M16i63l51a69n 53M50a55r89k86l
V pondeli koupim chleba a v patek, pokud teda vydrzi ho normalne jim. Holt to nesmi byt sumava, ale i retezce umi uz kvalitni chleby do 40 kc
J23a75n 86Z47e74m18a79n
Odkolka tady mají taky a čerstvý je celkem dobrý ale rozhodně dávám přednost Hostivařskému pecnu od PAC Hořovice. Ten vydrží určitě několik dní a narozdíl od Odkolka se pak nesype. Už jsem to napsal jednou, ale agrofertímu cenzorovi se to asi nelíbilo...
J15a20n 56K53o89n82e25č27n86ý
Překvapivě jediný jedlý chleba se dá koupit v síti prodejen Hruška. Jejich venkovský, ale i kmínový je jediný chleba ze supermarketů, který je měkký a dobrý i druhý nebo třetí den, neschne, nedrobí se. Údajně mají vlastní pekárnu.
To, že se kvalita chleba zhoršila je pravda. Chleba z obchodů to je mizérie, ale zhoršily se i malé pekárny, které ještě před několika lety pekly dobrý chleba. Jezdím po severní Moravě a koupit dobrý chleba, který by vydržel dva - tři dny je problém.
K23a58r74e34l 86D83r38d72a
Ideální chléb je čerstvá Šumava. Prostě je. A to určuje i odpovídající cenu. Škoda, že zde není test "běžného chleba" se zaměřením na složení a kvalitu. (Co legendy, jak se do něj přidává neprodaný chléb?) Koukám na testy, vidím, že je ta chemie ve všech chlebech stejná.
Doba kvasových chlebů zrovna není. Zpravidla je dík ceně neprodejný. Narazím pokaždé na cosi baleného v igelitu, co nikdo zatím nekoupil. Už se těmto předraženým přestárlým "zázrakům" v obchodech vyhýbám. Dostane mě, když ten igelit v pátek koupím a v neděli je na chlebu zelená plíseň.
Zkoušel jsem farmářské trhy. Hrůza. Kvalita nepřesvědčí, hygiena nikde, cena omráčí. Prý kultura jak za našich babiček. Brr. Pak tedy chápu choleru a mor. ;-)
Teď jsem ladil ideální chléb na topinky. Šumavu jsem zavrhl. Je moc hutná. Objevil jsem takový nadýchaný chléb se slunečnicovými semínky v Tescu. Horké topince to přidá chuť oříšků. Zkusil jsem i jiné celozrnné a nedopadlo to dobře. Tak mám na topinky vytipovaný jediný chléb na trhu. ;-)
A13n76t77o97n77í97n 96S16v73o52b67o29d42a
u pekaře jsem viděl vždy kvasový chléb bez igelitu, balený je tak v hypáči a kvalitou je většinou o dost jinde než přímo v pořádné pekárně, pro kvalitu si musíte dojít do pekařství, pro maso k řezníkovi nebo do Makra, pro výborný zákusek do cukrárny, která ještě vyrábí z másla
M85a88r35c23e52l27a 32B47r34y82c37h10t22o76v38á
Výborný chléb má pekárna Krusta, pekařství La petite France, ale i i pekařství Paul (i když se jedná o mražené výrobky).
Mallorkou se promenoval turista jen v plavkách, místní už toho mají dost
Po měsících protestů na Baleárských ostrovech, včetně hladovek před hotely nebo vlny graffiti,...
Muž využil mezery v systému aerolinek. Získal zdarma 58 letenek
Právník Tyrone Barugh poukázal na mezeru v akční nabídce australské letecké společnosti Jetstar....
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Trable balkonových solárů v Česku. U zapojení na černo se energie navíc zaúčtuje
Premium V Česku narůstá popularita balkonových fotovoltaik. V případě, že mají domácnosti staré hodiny,...
Za peníze si štěstí koupíš. Kolik utratí swifties během turné své bohyně
Zpěvačka Taylor Swiftová je celosvětový fenomén a současná nezpochybnitelná královna popu. Blížící...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Ruské soudy kryjí Gazprom. UniCredit přijde o majetek, Slováci o arbitráž
Soud v Petrohradě v pátek nařídil zabavit majetek italské bankovní skupiny UniCredit za 463 milionů...
Renesance jádra je šance pro české podniky, říká šéf plzeňské Škody
Premium Plzeňský podnik Doosan Škoda Power je předním světovým výrobcem a dodavatelem moderních parních...
Evropa vsází na zelený vodík. Ambiciózní plán má ale spoustu mezer
V evropských plánech na proměnu energetiky hraje klíčovou roli vodík. Zamýšlený přechod na...
Jako nemluvňata. Japonci ve velkém podléhají investičním podvodům
Rostoucí japonská burza s sebou nese i odvrácenou stranu: investiční podvody. V posledním čtvrtletí...
Nástupní mzdy v energetice stouply o třetinu. Je to výkyv, vysvětlují experti
Údaje o nástupních mzdách, jak je sleduje pracovní portál JenPráce.cz, vykázaly v dubnu zajímavou...