Diskuze

Český startup umožní platit kryptem kdekoli. Obchodník rozdíl nepozná

Na evropský trh vstupuje nová platforma Tent.com, která cílí na jednoduché platby kryptem. Ty umožní platební karta, kterou je možné zaplatit všude tam, kde přijímají platební kartu Mastercard. Její majitelé budou moci také vybírat hotovost z bankomatů.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VR

Nechci jim křivdit, ale na první pohled to trochu smrdí. Inzerce v parlamentních listech, dámském magazínu a idnes. Jakoby mířili na nezkušené uživatele. Navíc jsme se nedozvěděli, v čem mají být tak výjimeční. Víte o tom někdo víc?

0 0
možnosti
JC

J11a26n 28C12e14p88e62k

29. 3. 2023 15:59

"Například vydání karty a její doručení stojí 10 eur (v přepočtu zhruba 236 korun), vybírání hotovosti z bankomatů pak přijde na pět procent z hodnoty transakce a fixních 10 eur. Nákup krypta stojí čtyři procenta z hodnoty transakce."

A to se vyplatí. ;-D

3 0
možnosti
Foto

Je to cílené pro lidi, co BTC nakupovali když stál 1000-9000 Dolarů a těch je i u nás dost.

0 0
možnosti
JV

Ukrutné poplatky. A hlavně to samé už dělá několik globálních společností.

Upřímně tomu start-upu dávám rok, maximálně dva (obrazně). Prostě mi přijde, že dělá to samé co globální společnost, jenom na menším trhu, za vyšší poplatky a výrazně později.

2 0
možnosti
PS

A kdo umí vydávat předplacenou debetní kartu, kterou lze nabíjet bitcoinem? Já znám jen coindebit.io, ale ti tuto službu mimo USA zrušili. Rád bych to používal.

0 0
možnosti
MZ

tak jsem to s celkem nadšením četl (asi výborná apka pro daňové zpracovávání cryptoplateb), ale ty poplatky na konci mne vyvedly z omylu..

5 0
možnosti
VV

Než investovat do krypta, ať už jakéhokoliv, to už je lepší jít do kasina a mít podobnou možnost zisku.

Anebo to prochlastat s přáteli, co vám poradí, jak zbohatnout jinak.

0 6
možnosti
PS

Budete asi dost překvapen, až naše drahá ČNB také začne lidem rozdávat krypto - CDBC, tj. kryptoměny centrálních bank. To bude potom fičák.

0 0
možnosti
MD

Proč ne, můžeme se klidně vrátit i k placení pomocí korálků a mušliček. Může se objevit i banka, která vám na kreditku připíše virtuální kredity za odevzdání ojetých pneumatik. Technicky to možné je, pokud zaplatíte náklady na provoz systému + drobný zisk majitelům infrastruktury, jde jen o to, kdo ponese riziko při spadnutí kurzu. Nezapomínejte na to, že spekulování s kryptoměnou bude vždy rizikové, když někdo vydělá, jiný musí prodělat. Když si miliarda lidí založí účet na platformě jako Leoš, nevydělá nic, letadlo funguje jen do doby rostoucího počtu nových důvěřivců.

1 2
možnosti
VR

Používáte úplně nesmyslná přirovnání. Ukazujete jen legrační ignorantství...

0 0
možnosti
PS

Ty poplatky jsou teda šílený. Pokud zaplatím bitcoinem, tak mě to bude stát 3,5 % a obchodníka standardní poplatky mastercardu. No nevim.

3 0
možnosti
Foto

Dá se platit i přímo přes Lightning Network. Platby jsou tařka okamžité a s prakticky nulovými poplatky. Víc se dá pochopit z této publikace:

https://braiins.com/blog/lightning-network-platby-budoucnosti-pdf-kniha-zdarma

0 0
možnosti
JJ

J22a25n 63J98í98c80h93a

29. 3. 2023 13:37

Nápad fajn,ale ty poplatky to zabíjí...

3 0
možnosti