Diskuze

Šnečí játra i hlemýždí kaviár. Polské delikatesy míří do celého světa

Dominantou farmy v zapadlé vesnici na severu Polska je dřevěná, několik metrů vysoká maketa hlemýždě. Hned vedle ní stojí bistro U slimáka, v němž se servírují vyhlášené šnečí delikatesy. Vítejte v obci Krasin, kde žije a pracuje Grzegorz Skalmowski, největší propagátor hlemýžďů ve střední Evropě.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VS

Také u nás jsou takovéto speciality z hlemýžďů ale aby si je mohl běžný občan dát tak by si musel vzít doplňkovou půjčku.

2 0
možnosti
JK

J76a23n 23K50u65č66e71r43a

28. 2. 2018 7:02

Ze šneků jsem měl pocit, jako když jím nějaké tuhé houby. Podle mne dost přeceňovaná delikatesa, to raději žabí stehýnka :-P

2 0
možnosti
FM

Přitom prostor na pěstování šneků, jo a chov brambor! To mám rád!

0 0
možnosti
ZW

Poláci mají výborné jídla. Tedy až na tu jejich řepu, tu nesnáším. Bohužel, u nás mají pověst těžce pošramocenou těmi lacinými blivajzy, které tam nakupují české firmy pro český trh. Nicméně, jít nakoupit třeba uzeniny do nějakého malého krámku v Polsku, to je nádhera pro všechny smysly. A i běžný sortiment v supermarketech je zjevně na vyšší úrovni, než u nás.

10 0
možnosti
DP

D35a14d86a12k 94P13e13t88r

27. 2. 2018 18:11

Šnečí a hlemýždí dělají z hovězího?

0 0
možnosti
PS

jj, polské delikatesy jsou v Česku dobře známé.

2 9
možnosti
Foto

Sneci kaviar uz jsem jedl. Ale nechutna mi to. Ma to silnou bylinnou prichut. Jako bych ledl travu.

0 0
možnosti
JS

Mě podobně chutnali i šneci zapékaní v ulitách s bylinkovým máslem, které neteř přivezla z Francie. Samotné nic moc, ale když se to zajídalo bagetkou, tak to celkem šlo. Zajímala by mě ale i ta polévka.

1 0
možnosti