- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Připadá mi, že se jedná o tzv. dezertní vína, která nejsou zase tak úplně novým hitem. Jde o vína s vysokou cukernatostí.
Škoda, že jsem se z článku nedozvěděl např.: Podává se oranžové víno při teplotách jako bílé? Dá se archivovat, nebo je to spíš mladé víno? Atd.
Voda z kohoutku také minerály nemá ;-) O tom zanedbatelném množství se bavit ani nebudeme...
Oranžová vína jsou vynikající! Dost těžká na pití, ale když se k nim propijete, nemají chybu ;-)
Ještě existuje modré víno, které je skutečně blankytně modré
(Viz např. zde: http://www.tyden.cz/rubriky/relax/apetit/vino/spanelska-firma-ignoruje-tradice-prichazi-s-modrym-vinem_388450.html)
...takže skrytá reklama pro pár našich vinařů--dokonce s uvedením ceny...hezké, opravdu.
Něco jiného je reklama na notoricky známou věc a něco jiného popis nového (typu) výrobku, který rozhodně není běžný.
Už Kristus prý v Káni Galilejské napojil tisíce hostů z několika džbánů vína.
V české restauraci můžete na tento křesťanský zvyk narazit také, prý bylo při kontrolách vína nalezeno i dost vody, přidané už do lahví, zřejmě výrobci.
Víno sice obsahuje také pževážně vodu, ale ta z hroznů neobsahuje sůl a jiné minerály, kterými oplývá voda z kohoutku.
Růžové víno pijí notně oslazené téměř výhradně ženy. Znalci pijí téměř výhradně červená vína. V zemích, kde je málo slunce se musí ovšem pěstovat vína bílá, takže z nouze ctnost, i některá bílá vína patří ke špičkám kvality. Na Moravě bych věřil spíše těm bílým.
Oranžové víno jsem dělal už před 25 lety. Ze šípků.