Na spodní těsto:
- 500 g hladké mouky
- 250 g práškového cukru
- 250 g másla
- 3 žloutky
- 2 -3 lžíce mléka
Na vrchní těsto:
- 300 g cukru krupice
- 6 bílků
- 200 g kokosu
- 2 lžíce marmelády
Na ozdobu:
- čokoláda
- máslový kakaový krém
- marmeláda
1. Spodní těsto - uvedené suroviny zpracujeme v hladké těsto, ze kterého na pomoučeném vále vykrájíme hladká kolečka a v troubě upečeme.
2. Pak si připravíme kokosky – vrchní těsto. Cukr, našlehané bílky, kokos a marmeládu nad párou přivedeme téměř k varu, pak necháme nad párou asi 3⁄4 hodiny a vychladíme. Hladkou trubičkou stříkáme na plech vyložený pečícím papírem kokosky a necháme pomalu sušit v troubě.
3. Na upečená kolečka dáme máslový kakaový krém, doprostřed krému marmeládu a přitiskneme kokosku. Spodek kokosky namočíme v čokoládě.