Heineken zároveň plánuje rozsáhlý program rekonstrukce, který se bude týkat dalších stovek pubů. Očekává se, že celkové náklady na projekt renovace budou kolem 39 milionů liber (1,13 miliardy korun), zahrnou práci na 612 hospodách a zároveň vytvoří více než tisíc pracovních míst. Informaci přinesla zpravodajská síť Euronews..
Star Pubs & Bars je síť podniků společnosti Heineken UK, britské pobočky holandského pivovarnického gigantu Heineken. |
„Několik posledních let, během kterých se zavíraly hospody a bary, nás všechny přimělo uvědomit si, jak zásadní význam pro místní obyvatele hospoda má a jak důležitou, hlavně společenskou roli plní,“ řekl již v minulosti předseda sdružení Camra Nik Antona.
Hibernovat už není potřeba
Rostoucí náklady za energie, potraviny i zaměstnance donutily mnohé podniky zavřít či hibernovat. I přes nadměrné úsilí nebyli majitelé podniků schopni udržet krok s rostoucími cenami. Někteří zkrátili otevírací dobu, jiní zavřeli úplně.
„Když jsem otevřela obálku s účtem za elektřinu, pomyslela jsem si, že opravdu nevím, jak to zvládneme. Náš účet za elektřinu teď není o moc nižší než nájem,“ postěžovala si třeba Kate Chawner-Woodsová, provozovatelka hospody Masons Arms v Camelfordu v Cornwallu.
Krok Heinekenu se zaměří na revitalizaci menších a příměstských hospod, které před pandemií obvykle zaznamenávaly menší návštěvnost, protože většina zákazníků si vybírala bary v centrálnějších lokalitách.
„Vzhledem k tomu, že práce z domova je běžnější a lidé chtějí ušetřit na cestování, velké rekonstrukce se zaměří na přeměnu hospod v předměstských oblastech na prémiové lokály,“ uvedl Heineken ve svém prohlášení.
„Úpravy jsou navrženy tak, aby rozšířily využití a přitažlivost každé hospody a poskytly lidem další důvody k návštěvě. Nasměrují návštěvníky hospod tam, kde jim to pravděpodobně bude nejlépe vyhovovat, a umožní různým skupinám zákazníků současně si užívat různé aktivity – od sledování sportu až po stolování – aniž by se navzájem rušili,“ dodává Heineken.
Britské puby plánují hibernaci, anebo zavřou úplně. Vánočním tržbám navzdory |
Plán se zaměřuje i na detaily, které mohou ovlivnit prožitek zákazníků. „Rozdělení televizních obrazovek a výrazné změny osvětlení, ozvučení i stylu nábytku pomohou vymezit jednotlivé zóny. Nové designy budou mít stylový klasický vzhled a zajistí dlouhou životnost. Projekty budou odrážet zvýšená očekávání zákazníků, budou provedeny na vysoké úrovni a ovlivní každou část hospod, od toalet až po zahrádky.“
Britské hospody v posledních několika letech značně utrpěly poté, co je zasáhlo uzavření během pandemie a následný prudký nárůst životních nákladů, což vedlo ke snížení poptávky. Rostoucí náklady na energie i suroviny také významně přispěly k tomu, že hospody v poslední době končily ve ztrátě nebo rovnou zavíraly.