Příprava 2 hodiny, 8 porcí
Soutěžte také o kuchařku Dity P.Tento týden byla vylosována Jiřina Hadravová. Pošlete recept a hrajte taky, co týden, to vítěz. Více se dozvíte zde. |
Korpus:
- 5 vajec
- 15 dkg cukru
- 15 dkg na jemno strouhaných jablek
- 3 lžíce krupice
- 3 lžičky kakaa
- 5 dkg strouhaných oříšků
Krém:
- 15 dkg másla
- 5 dkg cukru moučka
- 2 celá vejce
- 8 dkg cukru moučka
- kakao podle odhadu - většinou aby byl krém tmavší než korpus
.
- 5 žloutků utřete s 15 dkg cukru moučka, pak přidejte 15 dkg strouhaných jablek, ve kterých jsou rozmíchány 3 lžíce krupice. Z 5 bílků vyšlehejte sníh a jemně zamíchejte spolu s 3 lžičkami kakaa a 5 dkg strouhaných oříšků.
- Pečeme v horkovzdušné troubě na 175 stupňů, zkoušíme špejlí, jestli je korpus hotov. Dávka je určena na malou dortovou formu o průměru asi 18 cm.
- 15 dkg másla utřete s 5 dkg moučky, mezitím 2 celá vejce ušlehejte s 8 dkg cukru moučka v horké vodní lázni vodou až do zhoustnutí.
- Nechejte hmotu z vajec vychladnout a pak vetřete do másla. Obě hmoty - máslová a vaječná musí být stejné teploty, protože se pak lépe do sebe zatírají. Přidejte kakao podle oka. Krém nechte jen jemně ztuhnout, aby se dal lépe natírat na korpus.
- Posypte ořechy a strouhanou čokoládou