Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

ANALÝZA: USA mění cíl. Rusko musí vyjít z války zcela slabé

Docela to vypadá, že Američané posunuli uprostřed zápasu brankové tyčky jinam. Po dvou měsících války už není podle nich hlavním cílem, aby Ukrajina jen přežila direkt ze tmy, ale aby si tím pokusem Rusko tak naběhlo, že už nebude mít sílu to příště zopakovat. Ať už na Ukrajině, nebo jinde.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VK

Dodávky zbraní Ukrajině pouze prodlužují konflikt!! Je přeci zřejmé, že Putin nechce NATO v Černém moři!! JFK v roce 1961, také nechtěl ruské rakety na Kubě!! Nevidím žádný rozdíl!!Rv

1 6
možnosti
JK

No a co ? Já jsem třeba nechtěl rusáky v osmašedesátém v Praze. A NATO nestaví na Ukrajině základnu pro jaderné zbraně.

5 1
možnosti
VK

Porazit Rusko?;-D Napoleon neuspěl, Hitler neuspěl, Zelenský plus NATO také neuspějí!! Rusko nemůže prohrát. Aby tomu zabránilo, použije vše, co má k dispozici!! Opravdu to někdo chce!!?

1 5
možnosti
MG

Hitler neuspěl protože USA podporovaly SSSR masově materiálně i vojensky. Nakonec to byla jediná válka, kterou SSSR(Rusko) ve 20. století vyhrálo. Nyní ovšem západ tlačí Ukrajinu a jestli jsou schopní přinášet oběti, tak je to optimální situace k eliminaci Ruska. A konec konců, nový režim v Rusku se může stát spojencem USA proti ČLR.

0 1
možnosti
VK

Pro ty, co ještě nepochopili, o co jde Američanům!! America first (Trump), volně přeloženo Amerika na prvním místě!! Chtějí vydělávat na vývozu zkapalněného plynu, který je ale 4x dražší než ten od Putina!! Proč to politici neřeknou lidem? To znamená, že vysoké ceny všeho už zůstanou!![>-] Rv

1 6
možnosti
Foto

Mate to trochu zmotane dohromady tak Trump s "America first" spojoval toto rceni s nepodporovanim celeho sveta na ukor vlastnich obcanu, dale oboustrane vyhodne smlouvy a hlavne coz se projevuje ted sobestacnost ve vyrobe produktu. O vyvazeni zkapalneneho plynu nebylo za Trump ani zminka. Nevim, kam az to tito silenci z WH chteji dotahnout, ale na YouTube se uz objevilo porovnani nuklearniho vybuchu nad NY,NY s Hirosimou, vysledek by byl katastroficky se sklenenymi mrakodrapy v porovnani s drevenymi prizemnimi domy v Hirosime. Jinak po cele USA se tezko najde nejaky ten zachovaly protiatomovy kryt, vse je prodano a prestaveno na commercial pouziti, teda mimo pro WH.

0 1
možnosti
AK

Analýzy jsou sice fajn, ale nikdo ze Západu nechápe "ruskou duši". Oni sice russáci vypadají jako "my", ale mají mentalitu po mongolských válečnících. Jsou houževnatí a k přežívání jim stačí zelí, pohanka a něco, z čeho se dá vypálit alkohol. Zbytek je jim jedno.

1 0
možnosti
JH

J81i13ř79í 77H23o33l67ý

27. 4. 2022 12:49

Pak nezbývá než jim šlápnout na krk a pěkně přidusit.

7 1
možnosti
AB

A61l48e42š 48B31a43j17g16a34r

27. 4. 2022 10:58

Žádná změna cíle se nekoná.

Ukrajina už 15 let slouží jako pokusný králík Západu, co všechno se dá vůči Rusku podniknout. Jak je vidět, i s rizikem tisícovek mrtvých a devastace ukrajinské infrastruktury.

Problém je však tento: Když se neosvědčilo zahnání Rusa do kouta, osvědčí se jeho zahnání ještě více do kouta?

Nejspíš jsme pod vedením USA odsouzeni opakovat své chyby.

2 30
možnosti
Foto

Západ něco podnikal proti Rusku? Ale jděte vy fantasto. Ruska si nikdo nevšímal, nikdo jim do ničeho nezasahoval. Od Ruska nikdo nic nepotřebuje, jen pár evropských zemích si myslelo že mohou s Ruskem obchodovat jako s normální zemí a spolehli se na ruský plyn, a jak dopadli.

A že jsme pod vedením USA jste vzal kde? Máme plnou volnost ve svém jednání ze strany Západu, na rozdíl od Ruska které nás vydírá.

21 2
možnosti
BM

Nemám rád a jsem proti jakékoliv válce která ničí vše, co zabíjí lidi a způsobují nevinnému obyvatelstvu obrovskou bolest. Ať už válčí kdokoliv. Samozřejmě že je tato válka vlastně Ameriky proti Rusku prostřednicvím Ukrajiny. A začalo to už před Majdanem. Provokovat Rusko a nenápadně podněcovat Ukrajinu. Toto je totiž Americká strategie. Amerika podpořila někoho na Ukrajině cca. pěti miliardami dolarů. Zároveň se oslabí Evropa a bude vymalováno! Amerika měla obrovský strach aby se Německo nespojilo s Ruskem. Příklad? Štvaní proti Nordstreamu 2. Zde uspěla. Plynovod je sice naplněn ale plyn neproudí. Amerika je velmi ochotná nám dovézt její kapalný plyn, cenově velmi nevýhodný a kvalitou na nižší úrovni. Toto je Americký scénář. Kdo by třeba nechápal ať si vygoogluje co se dělo na Ukrajině od roku cca 2010. Například, uznání válečného zločince Banderu za národního hrdinu podpora fašistických organizací. Dění na Majdanu střílení do lidí. Upálení několika desítek lidí v Oděse. A hlavně štvaní proti Rusku. A Evropa vydatně pomáhá. A Evropa vydatně pomáhá, vlasně sama sebe žene do obrovských problémů, které se začínají už projevovat. Z této války vyjde jediný vítěz. Amerika. Ta vždy vedla války pro zisk a na všech vydělala. Ani nepotřebovala vyhrát. O způsobu jednání Amerických "jestřábů" zde : http://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=8tD71d6wcwY

5 28
možnosti
AP

Pokud vím, tak jediný, kdo dělal na Ukrajině bordel byli Kremlem vedení Rusové. Sami to přiznali viz Strelkov. Do té doby tam byl klid. I ten Majdan by byl relativně klidný, kdyby to Rusáci nezmrvili.

18 2
možnosti
PB

Jsem pro vítězství Ukrajiny. Jsem pro okupaci Ruska, stejně jako Německa po Druhé světové. Němci vzali život desítkám miliónů lidí. Téměř vyvraždili jeden celý národ. Pár let po těchto hrůzách už volili demokraticky a hospodářsky zkvétali. Pár let poté, co zavraždíte milióny!!! Současné Rusko, při vší hrůze, tohle naštěstí na hrbu ještě nemá. Tedy doufám, že s ním bude zacházeno poměrně stejně, jako s Němci po válce. Krásné by to bylo. Bohaté demokratické nevojenské Rusko...

4 0
možnosti
KK

R^ Přesně to je třeba a to od počátku války říkám, že je třeba Rusko nechat ,,vykrvácet" tak aby se z toho vzpamatovávalo sto let.

12 1
možnosti
VN

Ono to zní pěkně, ale pokud se podaří Rusko hospodářsky a vojensky poslat dolů, tak ještě bude třeba najít způsob, jak ho zbavit jaderných zbraní.

4 0
možnosti
VK

V93í52t 49K31u88r86k65a

27. 4. 2022 9:40

Takže válka mezi Ruskem Spojenými státy na území Ukrajiny a do posledního žijícího Ukrajince, to není dobrý scénář.

2 17
možnosti
KK

Bohužel takový scénář začalo Rusko.

11 0
možnosti
JZ

USA možná. EU ale udělá (samozřejmě dostatečně nepřímo, aby to ovcím nedošlo) vše pro to, aby Rusko z války vylezlo stále dostatečně silné. Pro evropské neomarxisty je strašení Ruskem totiž zcela esenciální záležitostí.

1 10
možnosti
JZ

Dík za mínusy, povíme si za rok, jo? ;)

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Policie v pohotovosti kvůli hrozbě terorismu. Zadržela podezřelého cizince

8. června 2024  23:01,  aktualizováno  9.6 12:41

Policie dopadla cizince podezřelého ze zvlášť závažného zločinu, po kterém vyhlásila pátrání v...

V Turecku zemřela česká zpěvačka Victoria. Zavraždil ji její vlastní manžel

14. června 2024  8:59,  aktualizováno  11:23

Česká zpěvačka Victoria byla zavražděna v Ankaře. Podle tureckého portálu Hürriyet ji zabil její...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

„Ukrajinská sebevražda“. Intriky v Kyjevě čím dál víc frustrují Západ

11. června 2024  19:21

Kádrové změny nezmítají jen ruským ministerstvem obrany, rostoucí pozornost vzbuzují i rošády v...

Dar pro Ukrajinu prostřednictvím Čechů vyvolal na Tchaj-wanu bouři

10. června 2024

Premium Dar, který má pomoci Ukrajině s obnovou tamního zdravotnictví, způsobil na Tchaj-wanu politický...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Volby vyhrálo ANO před SPOLU. Stačilo! i Přísaha mají dvě křesla, propadli Piráti

9. června 2024  20:29,  aktualizováno  10.6

Volby do Evropského parlamentu vyhrálo v Česku hnutí ANO. Od voličů získalo 26,14 procenta hlasů,...

Kvůli konci uhlí krize nenastane. Jozef Síkela o jaderném tendru i dalším postupu

17. června 2024

Premium Česko nejspíše do roku 2027 přestane být čistým vývozcem elektřiny, protože jí víc bude...

Charkov jako strategické eso. Už je zřejmé, proč ho Putin tolik chce dobýt

17. června 2024

Premium Ruská armáda nepřestává bombardovat Charkov, čímž ukazuje, že o něj má pořád velký zájem. Vojensky...

Pravda o střelbě na fakultě. Unikátní rekonstrukce, vrah přišel v 13.23

17. června 2024

Premium Pravda o střelbě na filozofické fakultě se vynořuje postupně a některé detaily jdou proti tvrzením,...

Na Islandu havaroval autobus s českými turisty, pět jich skončilo na JIP

16. června 2024  11:35,  aktualizováno  21:42

Při páteční nehodě autobusu na severu Islandu se zranilo dvanáct lidí, z toho pět skončilo na...

Opalovací krém pro miminka: Jaký vybrat?
Opalovací krém pro miminka: Jaký vybrat?

Pokožka novorozenců a kojenců je tenká, zranitelná a má méně melaninu, což je pigment, který chrání pokožku před slunečním zářením. Kůže miminka je...