Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

New Yorkem otřásá možné zatčení Trumpa, před soudem vyrostly barikády

Bezpečnostní složky v New Yorku se připravují na možné podání obžaloby a zatčení amerického exprezidenta Donalda Trumpa, a to kvůli údajnému falšování finančních záznamů v souvislosti s platbou za mlčenlivost pornohvězdy Stormy Daniels. Své zatčení na úterý avizoval sám Trump, není však jasné, zda k němu skutečně dojde. Své stoupence vyzval k protestům.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Právě vyšla kniha v angličtině, která je k okamžitému doručení do Česká z Amazon.de

In Get Trump: The Threat to Civil Liberties, Due Process, and Our Constitutional Rule of Law, Alan Dershowitz—#1 New York Times bestselling author and one of America’s most respected legal scholars—analyses the unremitting efforts by political opponents of Donald Trump to “get” him—to stop him from running in 2024—at any cost

https://www.amazon.de/-/cs/dp/B0BSVHQGXX/ref=sr_1_1?crid=JV6J8P1KSCHM&keywords=alan+dershowitz&qid=1679721879&sprefix=Allan+Dersho%2Caps%2C177&sr=8-1

V knize Get Trump: The Threat to Civil Liberties, Due Process, and Our Constitutional Rule of Law (Dostaňte Trumpa: Hrozba občanským svobodám, řádnému procesu a našemu ústavnímu právnímu státu) analyzuje Alan Dershowitz – #1 nejprodávanější autor New York Times a jeden z nejuznávanějších amerických právních vědců – nepolevující snahy politických oponentů Donalda Trumpa "dostat" ho – zastavit mu kandidaturu v roce 2024 – za každou cenu!

Get Trump makes clear that unconstitutional efforts to stop Trump from retaking the presidency challenge the very foundations of our liberty: due process, right to counsel, and free speech. Those who justify these dangerous departures from the rule of law argue that the threat posed by a second Trump presidency is “different” and “immediate,” while the departures from constitutional norms are longer term and more abstract.

Get Trump dává jasně najevo, že protiústavní snahy zabránit Trumpovi v opětovném převzetí prezidentského úřadu zpochybňují samotné základy naší svobody: řádný proces, právo na právního zástupce a svobodu projevu. Ti, kdo ospravedlňují tyto nebezpečné odchylky od právního státu, tvrdí, že hrozba představovaná druhým Trumpovým prezidentstvím je "jiná" a "okamžitá", zatímco odchylky od ústavních norem jsou dlouhodobější a abstraktnější.

1 0
možnosti
JR

J74a67n 71R88y14c96h63l59i53k

22. 3. 2023 10:29

Jen ať mu to spočítaj, to zaplacení za mlčení Paule Jones ať si pěkně odskáče. A to jak zneužil peníze určené na kampaň k zaplacení Steele dossier k likvidaci politického protivníka falešnými důkazy, za to by měl jít minimálně sedět. Nikdo není nad zákonem!

0 2
možnosti
MK

Honzo blouzníš tady?

0 0
možnosti
JB

Pichnete uz do nej vidle. Trump nema absolutne zadnou sanci ve volbach. A tohle medialni silenstvi o nicem je uplne na palici. Zaplatil k.rve za mlceni, na tom neni nic trestneho, a nikdy mu nic trestneho nedokazou. Vsichni vime, ze je to moralne hnus fialovy, jemuz jde jen a jen o sobe, nemoralni, bez principu. To staci.

3 2
možnosti
JK

Možná máte pravdu. Ale stálo by to za obětovat americký experiment? Mluví se o tom, že obžalují dalších zhruba tisíc sympatizantů s demonstranty 6. ledna.

Jste si jist, že někdo nevypadá na nějaké kameře jako vy či si vás s nikým nespletli? I takoví už byli obžalováni a sedí, protože nemohli dokázat nevinu. Pokud to takhle půjde dál také na vás přijde řada...

1 3
možnosti
IS

Velmi důležité je nyní, aby se konzervativní Republikáni nenechali vyprovokovat k demonstracím, které by byly dobrou příležitostí pro Demokraty, poukázat na domácí terorismus MAGA davů, jejich normální rétorika.

Zaručeně, stejně jako 6.ledna byly v davech provokatéři placeni FBI nebo dokonce členové FBI zamíchaní do davů, což bylo jasně dokázáno odtajněním 41 tisíc hodin nahraných kamerami z Kapitolu jakož i účastníky protestů, stejně by se stalo i nyní.

Progresivní levice pod taktovkou Demokratů se jen třese na příležitost pozatýkat protestující a proto ve všech masových mediích, včetně Twitteru je upozornění pro všechny. Nesrocujte se nikde, neprotestujte před soudem, nezadávejte Demokratům důvod k další represi.

Demokratům teče do bot díky Bidenově zkorumpované familii, jeho katastrofálnímu řešení, lépe neřešení ekonomické krize, bankovní krize, ilegální imigrační krize, atd., chystá se oznámit kandidatůru a široké demonstrace by se mu hodily do krámu.

Nemyslete si, že načasování s Trumpem je pouhá náhoda. Demokraté se stali mistry ve lhaní a podvodech, o tom žádná.

5 8
možnosti
JK

J37a40n 16K74u42l28í28s75e82k

21. 3. 2023 21:23

Problém je, že i kdyby se úplně všichni konzervativní Republikáni nenechali vyprovokovat, tak "Demokrati" a FBI stejně něco vymyslí a provedou dle politického zadání.

Jde hlavně o dlouhodobé trendy. Pokud společnost zůstane rozdělená a bude dostatečný počet voličů "volit" "Demokraty" co nemají vůbec nic společného s demokracií, je s americkým experimentem ámen.

Jediná naděje spočívá v tom, že těch "Demokratických" voličů nebude dostatek aby mohl být opět realizován scénář z roku 2020, což se může skutečně stát. Počkejme a uvidíme.

Co se týče obvinění Trumpa, to prý bylo přesunuto na zítřek a v poutech by měl být předveden až příští týden. Ale jestli mu opravdu dají na ruce klepeta, bude to znamenat mobilizaci republikánské voličské základny a možná výhra v prezidentských volbách příští rok se změní na jistou.

Případ se pak s největší pravděpodobností potáhne roky a než dojde k soudu bude Donald Trump prezidentem...

6 6
možnosti
MK

DeSantis Trumpa pochopí až bude "starší a moudřejší" Může být, ale tak moudrý jako stabilní genius Donald nikdy nebude.

2 3
možnosti
OR

Spíš bych řekl že ho dřív potopí než ho pochopí

3 1
možnosti
JS

J12a90n 51S57l34a26n57i64n41a

21. 3. 2023 16:42

Trump zahajuje netradičně a pompézně prezidentskou kampaň.

3 0
možnosti
RU

R78a56d15e48k 53U63z51e37l

21. 3. 2023 15:38

Problém je v tom že to je účelové - umlčet Trumpa jakkoli. Sorry, to není demokracie. Mě neděsí diplomatické setkání Ruska a Číny na nejvyšší úrovni- proč by mělo? Mě víc děsí stav Ameriky kde demokrati radši než aby něco vyšlo republikánům tak radši pošlapou demokratické principy a asi by i radši poslali celou Ameriku do háje. Jen aby nevyhrál náš třídní nepřítel. Nedělám si iluze že republikáni jsou lepší. Ale společnost v takovém stavu není schopna adekvátně reagovat na pokusy Číny zaskórovat diplomaticky v konfliktu na Ukrajině. Já to vidím tak že jsme v dost velkých sra...ách. Amerika se musí zmátořit protože bez ní je celá Evropa v pytli (v krátkodobém výhledu).

7 11
možnosti
Foto

A nebo je problém, že někdo nedokáže vidět chyby svého poloboha?

8 6
možnosti
LJ

Zatim mi to pripada jez cim je politik starsi tim vetsi je krivak. Zatim se to potvrzuje.

Politici po 70 by meli byt v duchodu.

1 2
možnosti
PK

Takže Biden je největší křivák?

7 0
možnosti
VO

Takhle se to vážení dělá! Andrej je slabý odvar Trumpíka. Nebo jeho obdivovatelé už nejsou tak vášniví.:-)

3 3
možnosti
LR

Jak 1(!) muz se prohlasi ze je "narod," ktery ohrozeny. Guru ktery manipuluje svima oveckamy. To co predvedly pred volbamy a sirily konspiracne teorie, zda se okultizmus ovladl nejen kreml. put'ka je maniakalny profik, neni pochyb, trump ho nasleduje 😎☠️

15 6
možnosti
ŠK

Zajímavé, váš jazyk je trochu podobný češtině... 8-0

11 0
možnosti
  • Nejčtenější

Policie v pohotovosti kvůli hrozbě terorismu. Zadržela podezřelého cizince

8. června 2024  23:01,  aktualizováno  9.6 12:41

Policie dopadla cizince podezřelého ze zvlášť závažného zločinu, po kterém vyhlásila pátrání v...

V Turecku zemřela česká zpěvačka Victoria. Zavraždil ji její vlastní manžel

14. června 2024  8:59,  aktualizováno  11:23

Česká zpěvačka Victoria byla zavražděna v Ankaře. Podle tureckého portálu Hürriyet ji zabil její...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

„Ukrajinská sebevražda“. Intriky v Kyjevě čím dál víc frustrují Západ

11. června 2024  19:21

Kádrové změny nezmítají jen ruským ministerstvem obrany, rostoucí pozornost vzbuzují i rošády v...

Dar pro Ukrajinu prostřednictvím Čechů vyvolal na Tchaj-wanu bouři

10. června 2024

Premium Dar, který má pomoci Ukrajině s obnovou tamního zdravotnictví, způsobil na Tchaj-wanu politický...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Volby vyhrálo ANO před SPOLU. Stačilo! i Přísaha mají dvě křesla, propadli Piráti

9. června 2024  20:29,  aktualizováno  10.6

Volby do Evropského parlamentu vyhrálo v Česku hnutí ANO. Od voličů získalo 26,14 procenta hlasů,...

Kvůli konci uhlí krize nenastane. Jozef Síkela o jaderném tendru i dalším postupu

17. června 2024

Premium Česko nejspíše do roku 2027 přestane být čistým vývozcem elektřiny, protože jí víc bude...

Charkov jako strategické eso. Už je zřejmé, proč ho Putin tolik chce dobýt

17. června 2024

Premium Ruská armáda nepřestává bombardovat Charkov, čímž ukazuje, že o něj má pořád velký zájem. Vojensky...

Pravda o střelbě na fakultě. Unikátní rekonstrukce, vrah přišel v 13.23

17. června 2024

Premium Pravda o střelbě na filozofické fakultě se vynořuje postupně a některé detaily jdou proti tvrzením,...

Na Islandu havaroval autobus s českými turisty, pět jich skončilo na JIP

16. června 2024  11:35,  aktualizováno  21:42

Při páteční nehodě autobusu na severu Islandu se zranilo dvanáct lidí, z toho pět skončilo na...