ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Getty Images

Ve Francii našli při domovní prohlídce i ukradené víno pro Alžbětu II.

  • 13
Při domovní prohlídce muže podezřelého z pěstování konopí se francouzským policistům podařilo objevit kromě 82 gramů marihuany i několik lahví vzácných alsaských vín. Ta byla přitom podle serveru France Info určena pro britskou královnu Alžbětu II. a byla z vinotéky zcizena loni.

Muž se dostal do hledáčku policistů nejprve kvůli podezření z pěstování několika rostlin konopí u rybníčku u města Saint-Hyppolyte na severovýchodě Francie. Po výslechu se vyšetřovatelé rozhodli, že u podezřelého provedou domovní prohlídku.

Při ní kromě pěti částí rostlin konopí našli také 82 gramů marihuany. Narazili však rovněž na několik lahví vína, které bylo ukradeno minulé léto z nedalekého proslulého vinařství Rolly-Gassmann. Mezi lahvemi přitom bylo i několik kusů, jež se měly dostat do rukou Alžběty II.

„Zloději neměli štěstí, narazili na hromádku vín královny! Jedná se o trochu speciální cuvée, která nejsou na prodej,“ řekl Pierre Gassmann, který vinařství Rolly-Gassmann vede. „Anglie je největším importérem našich vín a Alžběta II. je má velice ráda,“ dodal.

Podezřelý se podle France Info nejdříve snažil tvrdit, že si lahve koupil, následně se však ke krádeži přiznal. V březnu stane před soudem.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Britská královská rodina

Video