Princezna Beatrice na královské svatbě

Princezna Beatrice na královské svatbě | foto: Profimedia.cz

Slavný klobouk princezny Beatrice vydělal přes dva miliony korun

  • 2
Kuriózní módní doplněk, v němž přišla princezna Beatrice na svatbu svého bratrance, se i přes vlnu kritiky a posměchu vydražil za velké peníze. Nakonec se prodal v přepočtu za dva a čtvrt milionu korun. Peníze půjdou na pomoc ohroženým dětem.

Růžový klobouk, který je přirovnáván k preclíku nebo chobotnici, vydražil na eBay neznámý kupec. Dílo návrháře Philipa Treacyho si cení na víc než 2 miliony korun.

"Doufám, že ať už vyhraje kdokoli, užije si s tím kloboukem tolik legrace jako já," pronesla před dražbou princezna Beatrice.

Klobouk princezny Beatrice inspiroval cukráře

Legraci si s ním užila nejen ona, ale i tisíce lidí, kteří se mu na internetu vysmívají a nasazují ho různým osobnostem. Dokonce mu zřídili vlastní profil na Facebooku, který má už 143 tisíc fanoušků.

Beatrice na sebe díky klobouku strhla velkou pozornost a mnozí ho označili za největší módní faux-pas, nakonec ale posloužil dobré věci. A to si pochvaluje i jeho autor Philip Treacy. "Byl jsem překvapený tou ohromující reakcí a jsem dojat rozhodnutím princezny darovat ho na charitu," napsal v prohlášení pro eBay.

Victoria Beckhamová s manželem

Princezna Eugenie

Tracey navrhl klobouky i pro Victorii Beckhamovou a princeznu Eugenii. Ani ty se ale nesetkaly s velkým pochopením. Návrhář ovšem své výtvory bránil: "Myslím, že vypadaly nádherně a krásně."