Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Harry a Meghan mají vyklidit sídlo u Windsoru, potvrdil jejich mluvčí

Princ Harry a jeho žena Meghan mají vyklidit rezidenci nedaleko hradu Windsor. Spekulace britského bulvárního listu The Sun a dalších deníků potvrdil jejich mluvčí. Podle listů chce král Karel III. sídlo Frogmore Cottage uvolnit pro prince Andrewa.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MM

dalsich par poznamek na vysvetleni.

mlouvam se za ty dole uvedene pocty loznic v objektech. Pri porovnani nekolika anglickych zdroju jsem zjistil, ze nektere z nich mylne uvadeji celkovy pocet mistnosti = rooms vyslovne jako pocet loznic = bedrooms.

Jine spravne pocitaji loznice zvlast od obytnych mistnosti v objektu, jak je to ve zvyku v realitnim byznysu v anglosaskych statech.

Tak oprava: Royal Lodge (Andrew) ma celkovy pocet 31 mistnosti, z toho 7 loznic s prislusenstvim.

Frogmore Cottage (H&M) ma celkem 10mistnosti, z toho 5 loznic s prislusenstvim

Adelaide Cottage (v soucasne dobe William s rodinou) neuvadi celkovy pocet mistnosti, ale ma 4 loznice, tudiz zadne ubytovani pro personal, ani pro chuvu/vychovatelku jejich deti. Personal bydli v jinem objektu na panstvi Windsor.

1 0
možnosti
MM

Dale: ruzne americke zdroje naklonene na stranu H&M priznivcu, uverejnuji ufnukane mylne informace o H&M vystehovani.

Tvrdi, ze kralovna Alzbeta DAROVALA H&M Frogmore Cottage "svatebnim darem". Mezi radky naznacuji, ze ten Harryho "skotacky a mstivy krkavci otec" kral Charles jim ted zakerne ukradl kralovnin svatebni dar, kdyz jim dal vypoved z objektu.

NENI PRAVDA.!! Frogmore Cottage je soucasti Crown Estate = Korunniho majetku a k dispozici monarchovi, NIKOLIV ale na prodej nebo darovani do permanentniho vlastnictvi!

Tento fakt nektera americka media bud nevedi ci umyslne zamlcuji. Monarcha rozhoduje koho/ zda vubec nekoho ubytuje, kde, za jakych financnich a jinych podminek: prubezna udrzba, prip. investice do rekonstrukci objektu, udrzovani a zvelebovani prilehle pudy/zahrad. V neposlednim: DELKU PRONAJMU.

Kralovna darovala H&M pronajem kdyz se 100% pocitalo s nimi jako aktivnimi cleny Koruny.

Charles zas vyuzil sve pravo monarchy prerozdelit uzivani Korunniho majetku podle zmenene situace a soucasnych potreb kralovskeho dvora. Proc Korunni objekt pro nekoho, kdo vetsinu casu zije v zamori a navic prislovecne "kouse ruku, ktera ho krmi", pokud je zapotrebi pro jine?

Monarcha ma pravo zmenit vsechny predchozi smlouvy Korunniho majetku, prerozdelit ho ci urcit k jinym ucelum - napr. otevreni pro verejnost jako muzeum a vybirat navstevni poplatky jdouci do kapes Spravy Korunniho majetku na ucet udrzby objektu a rezii s jeho provozem.

Kralovna behem poslednich 20 let zrusila radu financne drive velmi vyhodnych pronajmu clenum rozsireneho rodu a naridila uctovani realistickeho najemneho. Napr. jeji bratranec princ Michael z Kentu s manzelkou musi za apartment v Kensingtonskem palaci platit realisticke najemne.

Nektere mensi objekty nejsou pronajmute clenum kralovskeho rodu, ale ruznym cinovnikum nebo starym oddanym sluzebnikum, poradcum, asistentum ve vysluzbe.

1 0
možnosti
SW

No dobra, nepouzivaji to, nebydli tam, nehodlaji tam bydlet, tak at. Muze se to vyuzit lepe pro Andrewa. Jestli ty veci z UK nechteji, at je tam nechaji, ale at se nejak rozhodnou a nedelaji z toho zase rasisticke ublizenecke drama.

3 0
možnosti
MM

To si muzes psat, ze zase budou mit prilezitost verejne se vystavit jako "OBETI zvule kralovske instituce".;-(;-(;-( Jen pockej, Harry o tom napise prinejmensim dalsi kapitolu v novem vydani sve Knihy Stiznosti a Fnuku, pripadne cely druhy dil!

Vsak take ruzna americka media uz v tomto duchu podavaji zpravy o prikazu k vystehovani a delaji z H&M obeti kralovy pomsty za Netflix, knihu a medialni vystupy.

Nektera to delaji z ciste neznalosti, typicke americke ignorance, zatimco u jinych jsem si jisty ze umyslne zavadeji a zamlcuji, ze dum Frogmore Cottage nebyl kralovnou dan do H&M vlastnictvi coby svatebni dar, ze tim darem bylo propujceni objektu k PRONAJMU.

Nezminuji se ani, ze to bylo v dobe, kdy vsichni vcetne kralovny Alzbety byli nadseni, ze Koruna dostala mlady a na pohled sympaticky par, ktery bude stalym rezidentem UK a pilne pracovat ve sluzbach Koruny po desitky nasledujicich let. Jak moc se vsichni zmylili a jak brzo se situace uplne zmenila.

Charles dela jedine spravne, ze v 2023 vyuzil sveho prava zrusit najemni smlouvu, vydanou Alzbetou za uplne jinych okolnosti v 2018.

1 0
možnosti
MM

na okraj k "Skatulata jhejbejte se" dole a Charlesovych planech pro vhodnejsi vyuziti objektu majetku Koruny.

Vila Frogmore Cottage o 5 loznicich se uvolni kdyz H&M odstehuji zbytek majetku do Kalifornie, kde maji prostoru dost.

To umozni prestehovani Charlesova mladsiho bratra prince Andrewa z jeho dlouhodobe pronajmuteho luxusniho sidla Royal Lodge (od 2004), ktere predtim po 50 let obyvala matka kralovny Alzbety, vdova po krali Jirim VI., Alzbeta Kralovna Matka.

Royal Lodge ma status odpovidajici vdove po krali. 31 loznic s prislusenstvim, rada reprezentacnich mistnosti, kluboven, ubytovani pro personal, hospodarske budovy, staje a garaze, plavecky bazen a dalsi rekreacni zarizeni na 40ha pozemku. Ponekud prehnany luxus pro mladsiho syna kralovny a ted mladsiho, nota bene zostuzeneho mladsiho bratra noveho krale.

Andrew kope a urcite bude kopat dal, ale tezko muze odporovat rozhodnuti krale. Tim spis, kdyz nepracuje pro Korunu a byl s ostudou odstaven.

-

Tesne pred smrti kralovny Alzbety se na panstvi hradu Windsor prestehoval William s rodinou. Kralovna jim dala k dispozici rodinou vilu Adelaide Cottage, 4 loznice a omezeny pocet obytnych mistnosti. Zadne ubytovani pro personal, ktery bydli jinde. Jen par dni po jejich prestehovani kralovna zemrela a novy kral Charles jmenoval noveho naslednika trunu Williama a jeho manzelku princem a princeznou z Walesu.

Mluvilo se hned v tu dobu, ze William a jeho rodina budou potrebovat vetsi dum nejen odpovidajici jejich statutu, ale take z praktickych duvodu - zabezpeceni, vice personalu atd.

William & Catherine ale odmitli se hned znovu stehovat jinam, protoze nechteli rusit svym detem domaci prostredi tak brzo po prestehovani z Londyna a zmene skoly.

Ted se uvazuje kam se budou stehovat priste? Primo do hradu Windsor? Do vbrzku zrejme uvolnene Royal Lodge az se presethuje Andrew? Nebo Frogmore house (neplest s Frogmore Cottage) = dalsi velka vila v soucasne dobe uzivana jako reprezentacni mistnosti.

3 0
možnosti
JK

Jsem četl, že Harry má mít terapeutická sezení vysílané on-line 😂

5 0
možnosti
Foto

A za poplatek :-), ať se penízky stále sypou.

2 0
možnosti
PL

P45e26t89r 80L20u88k73á56š

1. 3. 2023 23:14

Už je měli vypakovat dávno.

2 0
možnosti
Foto

Mě by jen zajímalo, jestli dokázali zneuctít všechny ty ložnice v sídle.

1 1
možnosti
EP

Máma má mísu. Ema mele maso.

0 0
možnosti
Foto

Tak jak proč ne, proč by ho měli mát v držení když ho nevyužívají. Nicméně nabídnout ho zrovna ostudě královské rodiny Andrewovi, to je od Charlese dost mimo. Tak jako z bláta do louže.

5 2
možnosti
MM

na prvni pohled bez dalsich informaci mozna ano, ale....FAKT: uz skoro 20 let Andrew obyva luxusni nadmerne sidlo Royal Lodge (31 loznic s prislusenstvim, reprezentacni mistnosti, klubovny, ubytovani pro personal plus hospodarske budovy, rekreacni zarizeni -plavecky bazen atd) na VELMI rozsahlem pozemku asi 5km od hradu Windsor.

https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=royal+Lodge

Kliknout dole na See more a posleze na View All

Royal Lodge v minulosti obyvala vdova po krali Jirim VI., Alzbeta Kralovna matka do sve smrti v 2002. Po jeji smrti bylo grandiozni sidlo renovovano a kralovnou Alzbetou predano do najemneho uzivani (nejoblibenejsimu ) synovi za smesne nizky tydenni poplatek a s pronajmem zajistenym na 75 let. Kralovna najemne znacne dotovala ze sveho majetku.

S Andrewem tam zily jeho dcery Beatrice a Eugenie a take jejich matka Sarah, prestoze rodice byli rozvedeni. Dcery se posleze odstehovaly, provdaly a ted v rozsahlem obydli zije Andrew a Sarah plus jejich personal.

Luxusni sidlo Royal Lodge odpovidalo statutu vdovy po krali a matce kralovny Alzbety, ale prehnane pro kralovnina mladsiho syna.

Nota bene po tom, co byl s ostudou pred rokem odstaven z verejnych funkci a zivota, nezajima se o charity, charity nemaji zajem o nej a Andrew se vyznacuje nicnedelanim, jizde na koni a navstevam bohatych nabobu.

Charles mu od dubna podstane snizi vysi apanaze, stanovenou jejich matkou z jejiho osobniho majetku, nikoliv z verejnych kapes.

Charles zastava nazor, ze Andrew by se mel odstehovat do prostredi odpovidajiciho jeho podstane snizene dulezitosti a nulove naplni prace pro Korunu do podstatne mensiho, skromnejsiho sidla.

Jedno takove se sikovne vyskytne po odstehovani zbyvajicicho majetku Harryho a Meghan z Frogmore Cottage, renovovane jen pred par lety a dostatecne pohodlne pro kralova mladsiho bratra, podobne jako slouzila doted pro mladsiho bratra soucasneho naslednika trunu. Skatulata hejbejte se.

2 0
možnosti
MK

Mají vyklidit sídlo, hoax. Harry a Megan tam ani nechtějí být, vždyť se přece kvůli ochraně soukromí odstěhovali do slunné Kalifornie.:-)

8 0
možnosti
DN

Jo, jo - mají "vyklidit" sídlo, které nevyužívají.... 8-o

0 0
možnosti

Meghan je hezká, ale drobátko předražená.

2 0
možnosti
AF

Tady se potvrzuje, že vzhled není všechno...

2 0
možnosti
  • Nejčtenější

Bývalý fitness trenér Kavalír zrušil asistovanou sebevraždu, manželka je těhotná

24. dubna 2024  11:01

Bývalý fitness trenér Jan Kavalír (33) trpí osmým rokem amyotrofickou laterální sklerózou. 19....

Tenistka Markéta Vondroušová se po necelých dvou letech manželství rozvádí

23. dubna 2024  8:30

Sedmá hráčka světa a aktuální vítězka nejprestižnějšího turnaje světa Wimbledonu, tenistka Markéta...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Kourtney Kardashianová oslavila 45 let. Kvůli fotce v bikinách se fanoušci bouří

22. dubna 2024  9:30

Kim Kardashianová (43) přidala příspěvek na Instagram, kde popřála své sestře Kourtney k 45....

Účast v Miss 2005? Chtěla jsem auto a nenáviděla Královou, říká Hanychová

23. dubna 2024

Agáta Hanychová (38) zavzpomínala pro iDNES.cz na účast v Miss České republiky 2005, kde skončila...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Do Bolívie jsem odešla kvůli smrti rodičů, přiznala sestra Romana Vojtka

27. dubna 2024

Mladší sestra herce Romana Vojtka (52) Edita Vojtková (49) je módní návrhářkou a žije v Bolívii. Do...

Padesátka mě děsí, musím proto žít každý den naplno, říká Petr Svěcený

30. dubna 2024

Moderátor a komentátor Petr Svěcený (49) a produkční Kristýna Svěcená (44) v rozhovoru pro Magazín...

Trautenberk, Anče, Kuba, hajnej. Krkonošské pohádky slaví padesátiny

30. dubna 2024

Krkonošské pohádky jsou nesmrtelné pohádkové příběhy pro všechny generace. Jak už to tak bývá, jen...

Policie propustila Gérarda Depardieua. Čelí obviněním ze sexuálního napadení

29. dubna 2024  11:55,  aktualizováno  19:06

Francouzský herec Depardieu byl po výslechu propuštěn z policejní vazby, v níž byl od dopoledne...

Obstál v každé roli, ale mezi hvězdy se Liam Neeson dostal až po pětapadesátce

29. dubna 2024

Premium Herecký veterán Liam Neeson se navzdory předpokladům stal akční hvězdou. Dokonce zahájil trend...