Lucie Borhyová a Jiří Mádl na tiskové konferecnci k soutěži Bailando

Lucie Borhyová a Jiří Mádl na tiskové konferecnci k soutěži Bailando | foto: Ivan Chlud

Jiří Mádl: Školu kvůli tancování nepřeruším

  • 2
Snowborďák Jirka Mádl nyní tráví celé hodiny pod dohledem choreografa a učí se složité taneční figury. Jako nejmladší známá osobnost se připravuje na účast v taneční soutěži Bailando - tančím pro tebe.

Soutěž odstartuje 20. dubna na Nově a objeví se v ní řada známých tváří. - více zde

Všichni se budou snažit svým tancem vybojovat postup do dalších kol, aby pomohli svým tanečním partnerům splnit jejich velký sen.

Tak například Jirka Mádl chce pomoci sestře své tanečnice Ladislavy Dolné, Jitce. Obě dívky měly před časem těžkou automobilovou nehodu a právě vítězstvím v soutěži by Jirka s Ladislavou mohli přispět k tomu, aby Jitka překonala své těžké zdravotní problémy.

Pro dvacetiletého Jirku Mádla naštěstí tanec není ničím neobvyklým, a tak si věří. "Samozřejmě, že chceme vyhrát. Mamka nás s bratrem vedla k hudbě, takže do jedenácti jsem také tancoval, chodil jsem i do tanečních. Tancuju strašně rád, především klasické tance! K tomu moc příležitosti není, takže jsem nabídku přijal nesmírně rád a přípravu si strašně moc užívám," svěřil se Jirka.

Jirka tančí kvůli mamince
Nabídku k účasti v soutěži přijal hlavně na přání své maminky. "Říkala mi: jdi do toho, ale já jsem se bránil, že musím dodělat školu," vypráví herec, který nakonec maminčině naléhání podlehl. "Zatím je to v pohodě, trénink máme tak tři hodiny denně. Školu ale kvůli soutěži rozhodně nepřeruším. Baví mě, jsem rád, že dělám obor, který jsem chtěl, a při tanci mi zbývá i čas na učení."

Zároveň doplnil, že hlášky bulváru o tom, že je těžce nemocný, ho nechávají v klidu. "Měl jsem jenom, stejně jako občas každý, úplně normální virózu," vysvětluje. "Ale teď už jsem v pohodě a na zahájení soutěže se těším."

Jiří Mádl studuje v současné době Sociální a masovou komunikaci na Univerzitě Jana Ámose Komenského v Praze. V letošním roce se divákům představí ve dvou celovečerních filmech - Bathory režiséra Juraje Jakubiska a Gympl Tomáše Vorla.