Premium

Získejte všechny články
jen za 49  Kč / 1. měsíc

Vít Rajtšlégr

Vokřál hraje vabank, do krajských voleb si protlačil „sexy“ kandidáty

Vše na jednu kartu vsadil bývalý brněnský primátor Petr Vokřál. Navzdory doporučením okresních organizací ANO si jako lídr prosadil vlastní kandidátku do krajských voleb.

12. února 2020  10:07

První výměna radních v Jihomoravském kraji. Zdravotnictví převezme ANO

Poprvé od voleb Jihomoravský kraj zažívá personální změny. Pomalá příprava koncepce zdravotnictví stála místo radního Igora Chlupa. Resort od ČSSD získalo hnutí ANO, povede jej „akčnější“ Milan Vojta.

2. března 2018  12:41

Novou cyklostezku plánují mezi Blanskem a Ráječkem

Radní Blanska a Ráječka chtějí města spojit novou tříkilometrovou cyklostezkou. Ta by se měla napojit na trasu, která vede z Brna do Svitav. Na projekt se pokusí získat i dotace od státu.

15. ledna 2011  12:01

U Ráječka postaví solární elektrárnu

Nová solární elektrárna vyroste u obce Ráječko na Blanensku. Už v srpnu ji tam začne stavět společnost Papeno. Panely zaberou celkem 28 hektarů a měla by být hotová koncem listopadu. Do obecní kasy...

31. července 2010  10:29

Nová silnice přinesla do Ráječka po pěti letech klidný spánek

Řadu let se lidé z Ráječka museli spokojit se sliby a plány, podle nichž se měla z jejich obce odklonit tranzitní doprava. Teď se konečně dočkali. Silničáři spolu s hejtmanem kraje slavnostně...

6. prosince 2009

Nová silnice na tahu mezi Blanskem a Boskovicemi bude až na podzim

Ještě před pár týdny to vypadalo, že silničáři zlomí rekord a připravovaný úsek nového tahu mezi Blanskem a Boskovicemi dokončí o čtvrt roku dřív, než se původně plánovalo. Stavba se ale komplikuje.

21. února 2009  10:31