Izraelští vojáci převlečení za muslimské ženy a lékaře vtrhli do nemocnice Ibn Síná ve městě Džanín. (30. ledna 2024) | foto: Reuters

VIDEA TÝDNE: Útok v přestrojení, požár herny a zásah ruské korvety

  • 0
Skupina izraelských vojáků pronikla tento týden v přestrojení do nemocnice na Západním břehu Jordánu a zabila tam tři Palestince. Po konfliktu s obsluhou zapálil muž bar v Liberci a proměnil ho v ohnivé peklo. Ukrajinci se pochlubili záběry ze zásahu ruské korvety Ivanovec, v Turecku zaplatil taxikář za svou laskavost životem a havířovská nemocnice ukázala, jak má probíhat porod císařským řezem.

Izraelští vojáci přestrojení za muslimské ženy a lékaře v noci na úterý vtrhli do nemocnice Ibn Síná ve městě Džanín na okupovaném Západním břehu Jordánu a zabili tam tři Palestince. Izrael uvedl, že zlikvidoval ozbrojence z palestinského militantního hnutí Hamás, kteří se v nemocnici ukrývali.

Při pondělním nočním požáru baru v Liberci se zranilo patnáct lidí, z toho sedm vážně. Jednoho pacienta záchranáři resuscitovali, čtyři skončili ve vážném stavu na ARO v liberecké nemocnici. Podle informací iDNES.cz požár po konfliktu s obsluhou založil jeden z návštěvníků. Podezřelého ze žhářského útoku zadržela policie ve středu a soud ho poslal do vazby.

Ukrajinská vojenská rozvědka (HUR) v noci na čtvrtek zneškodnila poblíž okupovaného poloostrova Krym ruskou raketovou korvetu Ivanovec. Loď z Černomořské flotily utrpěla přímý zásah do trupu a skončila na dně Donuzlavského jezera. Ukrajinské ministerstvo obrany úspěšný zásah ve čtvrtek zveřejnilo.

Tragicky dopadlo laskavé gesto čtyřiačtyřicetiletého taxikáře v tureckém městě Izmir. Ač byl na cestě domů, v brzkých ranních hodinách zastavil mladíkovi. Ten ho v cílové destinaci místo vděku zastřelil a okradl, celou dobu ho však natáčela palubní kamera, díky které ho policisté záhy dopadli. Tragická smrt vyvolala vlnu pobouření místních taxikářů.

Zatímco z některých porodnic si ženy odnášejí traumata zaviněná zdravotníky, například kvůli odepření bondingu, jinde prožívají nepopsatelné emoce štěstí. Jako paní Veronika, která před týdnem porodila dceru v Havířově. Tamní lékaři se řídí zásadou, že dítě patří k rodičům. Se souhlasem rodiny zveřejnili video, které ukazuje, jak má vypadat péče při i po císařském řezu.


Výsledky voleb

Volby do Evropského parlamentu vyhrálo v Česku hnutí ANO. Koalice SPOLU skončila na druhém místě. Koalice Přísahy a Motoristů a Stačilo! předběhli STAN a Piráty.

Video