Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Stávka učitelů platí, potvrdil Dobšík. Do protestu vstoupí stovky škol

Do stávky v pondělí 27. listopadu se plně zapojí školské odbory. Po úterním jednání s ministrem školství Mikulášem Bekem šéf školských odborářů František Dobšík potvrdil, že stávka bude. Do stávky se zapojí minimálně polovina mateřských, základních i středních škol, většinou úplně zavřou.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PL

P30a50v79e46l 41L73a42u87b71r

22. 11. 2023 16:22

Pokud to vyjde a školství dostane přidáno, tak to bude super. To potom znamená, že by se zaměstnanci většiny soukromých firem měli nad sebou zamyslet, jestli nebude lepší jít pracovat do školství, když by tak jejich příjem stoupl, měli by i více volna, mohli by často i šikanovat malé děti. Řešení zlepšení příjmu zaměstnance školství by možná bylo i zvýšení odchodů do penze na 80 let a snížení penzí alespoň o 20 %.

0 0
možnosti
Foto

👏🎰Když Fiala okradl za bílého dne seniory, dočkal se málem frenetického potlesku vzdělané části populace. Jde přece o naše vnoučátka a pravnoučátka, navíc zbytečně se přejídající důchodci si škodí na zdraví. A nyní POZOR vážení. 💶Jakmile chce někdo sáhnout na peníze právě těm inteligentním co se týká šetření tolik chápajícím voličům,🚮 začne poprask a vnoučátka a pravnoučátka, jsou jaksi zapomenutí. Jojo, není nad inteligentního spoluobčana jdoucího osobním příkladem.

1 1
možnosti
PS

Co to plácáte za blbosti, ve školství podle vás nejde o děti? Než napíšete názor do diskuse, tak si nejdříve zjistěte alespoň základní fakta o problému, evidentně nemáte nejmenší povědomí, o co jde.

0 0
možnosti
BH

kdo vlastně slíbil kantorům oněch 130% průměru? ono stávkovat za příslib daný v době konjuktury a sosat ze státního, to by se líbilo i těm co na kantory vydělávají.

0 1
možnosti
PS

Sice už to bylo řečeno mnohokrát a je to i v článku, ale asi je to pořád málo, stávka opravdu není o platech učitelů!

1 0
možnosti
VP

V86a63ň11u73r64a 66P10e22t26r

22. 11. 2023 9:29

Nemyslné "povolenky" na CO2 dělají 100 MILIARD ROČNĚ a "povinně" se to rozhází na naprosté nesmysly! To je skutečná příčina současné krize, kdy nejsou peníze na nic!

5 0
možnosti
JK

je spousta takzvaně mandatornich ( povinných) vydajů státu, které dohromady užírají z cashflow státu jako takoveho. Vždyť z hlediska státu mame asi 49% v mandatornich vydajich, což je neskutečně mnoho vzhledem k tomu, že v této castce neni zapocitano nic do investic a ani nic na splátky statniho dluhu.. zkuste si to představit takto: Rodina si půjčí peníze,plati najem, leky babicce atd.. a aspon jednou v roce chteji jet na dovolenou k moři aby se mohli lépe postarat o dýchavičné a furt nemocné děti, které to moře berou už pomalu jako jednu z povinností jejich rodičů.. vice nez pulku peněz jim kradou uroky, hypotéky, nejem,energie,cesta do práce atd.. a z druhe pulky musi platit bezne nutné výdaje, včetně jidla a neocekavanych průšvihů. kdykoliv na neco nemají pujci si.. tou rodinou je náš stát.. a pujcky se misto splácení řeší dalsi pujckou a odkladem splatek.. jenže.. komu vzit? a komu co nedat? utahanemu tátovi, matce na mateřské co se krome deti stara i o rodice, nebo hnát drzého a svobod chtivého lineho puberťáka do prace, když je bez zajmu, pracovnich zkušenosti a dovedností a soused odvedle mu nabidne vic penez i možností když se tam odstehuje? toť otázka.. cokoliv jsko hlava rodiny rozhodnete,to se nekoho dotkne, nekdo na tom bude hůř.. A je jasné, že se do konfliktů tohoto typu nikomu dobrovolne nechce..( a mimochodem, i ten greendeal,je v podstatě jen "uklid svinčiku v naší zahradě" i tu likvidaci odpadu je potreba provést, zaplatit a dokoncit, přestože to nikdo nechce udělat...

0 0
možnosti
JP

Kdo by za těchto podmínek chtěl učit? Brát 130% průměrné mzdy, kterou nedosahuje skoro 70% pracujících. K tomu poloviční přímý pracovní úvazek. To znamená, že učitelé musí být ve škole jen polovinu pracovní doby, druhou mohou trávit doma. Prý na přípravu výuky. 3 měsíce volna - prázdnin v roce. No za to se učit přece nedá. A ještě jaká je úroveň znalostí studujících. Proto jdou do stávky a rodiče si musí vzít dovolenou. Hnus kantorský. Učitelům by měli víc naložit a ve škole by museli být jako každý 40 hodin týdně, aby je přešly choutky na stávky. Asi je pálí dobré bydlo. Samozřejmě očekávám mínus od "chudých" učitelů.

2 2
možnosti
PS

Sice už to bylo řečeno mnohokrát a je to i v článku, ale asi je to pořád málo, tak znovu, stávka opravdu není o platech učitelů!

0 1
možnosti
PM

P25e32t23r 57M11a88n22d68a

22. 11. 2023 8:12

stovky z 11000 ?

2 0
možnosti
JJ

Kdy začnou stávkovat žáci a studenti?

1 0
možnosti
PM

P54e53t21r 84M58a73n92d95a

22. 11. 2023 8:13

o tom bych moc nemluvil, ješte se toho dobytek Středula chytí a vyhlásí stávkovou pohotovost za vyšší kapesné.

1 0
možnosti
DV

Bylo by prima, kdyby si lidé uvědomili, že teď nejde o platy učitelů...

5 0
možnosti
JK

ano jde o vic, jde o změnu systemu jako takového. Daňový poplatník neni ochoten platit vic, ale vsude se vsechno diky inflacnim tlakum zdražuje. Nepedagogickým pracovníkům nerostou mzdy, prakticky zrovna tak jako vsem ostatním.. ano, reálně si vsichni pohoršujem, jenže.. v systému jako takovém je malo peněz, kvůli povinným kapitolám statniho rozpočtu se kterymi nikdo dlouhodobě nechce nic udělat, protože to je politická sebevražda. Každý politik umi hodit potíže na následující vládu a zavrit hubu lidem za půjčené státní peníze a sam byt za toho dobrého. co když by vláda zdigitalizovala jednotlivé kapitoly rozpoctu, kazdy rozpočet mel svůj účet a občané meli možnost "hlasovat" prave tim, kam peníze pošlou? Obrana ? treba 2% z daně mzdy, školství? treba 4 ja nevím..zstatni dluh? uroky 5% (to je realita) Splácení, které vlastně neprobíhá 10% , platy politiků x, platy státních zaměstnanců Y.. Oddelit castky na duchod od castek na nezaměstnanosti, na ruzne podpory atd..se krásně graficky s rim,ze kdokoliv může do rozpoctu poslat vic na jakoukoliv kapitolu s tim, že nejmenší castka kterou je povinnen zaplatit se rovná celkově současné dani, ovsem s tim rozdilem,ze pokud chcete "hlasovat" tak pouze tim, co platite navic.. dát lidem moznost at ukazi co je pro ne takovou prioritou,ze jsou ochotní sluzbu státu lepe zaplatit, a pak tam kde v kapitole penize nejsou, to politicky určit ..hlasovat by mohl každý treba do výšky poloviny dani, a pokud nehlasuje tak souhlasi s tim, jak to právě urcuje stát.. ano u některých kapitol ( treba bezpečnost, uvedt pouze kolik je minimálně potreba,a kolik je optimum) jinde (třeba dálnice a infrastruktura je to možné zkontrolovat az na uroven krajů.. chilli číslic zlomkem z příjmů

1 0
možnosti
DV

Nedostatek financí způsobí ve školách:

výrazný pokles počtu hodin, kdy mohou školy dělit třídy na skupiny, ve kterých je vzdělávání efektivnější – a to plošně, bez ohledu na potřeby konkrétních škol. Například několikaletá finanční podpora určitých projektů z Kellnerových fondů je tímto vyhozena oknem, protože dané šetření neumožní praxí vyzkoušené a dobře kvitované nabyté zkušenosti a vědomosti aplikovat v praxi

výrazný pokles počtu asistentů pedagoga (bude chybět podpora pro děti nadané a děti znevýhodněné), a to zcela zničujícím způsobem u škol, které se dobře naučily, jak s podpůrnými opatřeními pracovat, “vychovaly” si asistenty pedagoga a kvalitní inkluze je pro ně samozřejmostí - školy za inkluzi fakt nemohou, byly hozeny do vody a nějak se musely naučit s ní žít

absolutně nedostatečnou péči o duševní zdraví dětí – přitom více než 40 procent dětí a mládeže čelí vážným psychickým problémům - tady zase obecně selhává rodina

obrovskou nejistotu pedagogických i nepedagogických zaměstnanců

bude silně ohrožující pro malé školy

Navrhovaná opatření jsou v rozporu s vládou schválenou Strategií 2030+, a zejména jdou proti tolik potřebnému snižování nerovností ve vzdělávání....

1 0
možnosti
JK

Jen malá otázka: Čím může asistent, co sotva odmaturoval prospět nadanému žákovi ? Leda tím, že ho ruší při výuce. Už dnes se projevuje, že inkluze těch, co ZŠ nezvládají škodí včem a je výrazně dražší.

2 0
možnosti

Děti se už několik týdnů těší na den volna. Přece by je Dobšík nechtěl naštvat tím, že by v pondělí musely vstávat do školy.

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Policie v pohotovosti kvůli hrozbě terorismu. Zadržela podezřelého cizince

8. června 2024  23:01,  aktualizováno  9.6 12:41

Policie dopadla cizince podezřelého ze zvlášť závažného zločinu, po kterém vyhlásila pátrání v...

V Turecku zemřela česká zpěvačka Victoria. Zavraždil ji její vlastní manžel

14. června 2024  8:59,  aktualizováno  11:23

Česká zpěvačka Victoria byla zavražděna v Ankaře. Podle tureckého portálu Hürriyet ji zabil její...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

„Ukrajinská sebevražda“. Intriky v Kyjevě čím dál víc frustrují Západ

11. června 2024  19:21

Kádrové změny nezmítají jen ruským ministerstvem obrany, rostoucí pozornost vzbuzují i rošády v...

Dar pro Ukrajinu prostřednictvím Čechů vyvolal na Tchaj-wanu bouři

10. června 2024

Premium Dar, který má pomoci Ukrajině s obnovou tamního zdravotnictví, způsobil na Tchaj-wanu politický...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Volby vyhrálo ANO před SPOLU. Stačilo! i Přísaha mají dvě křesla, propadli Piráti

9. června 2024  20:29,  aktualizováno  10.6

Volby do Evropského parlamentu vyhrálo v Česku hnutí ANO. Od voličů získalo 26,14 procenta hlasů,...

Střelec na předměstí Detroitu zranil devět lidí, poté spáchal sebevraždu

16. června 2024  7:11,  aktualizováno  7:21

Devět lidí, včetně nejméně dvou dětí, utrpělo zranění při střelbě na předměstí Detroitu Rochester...

Velké požáry ve středních Čechách: vzplála výroba pyrotechniky a sklad

14. června 2024  15:28,  aktualizováno  16.6 5:41

Středočeští hasiči zasahují u dvou velkých požárů. V obci Praskolesy poblíž Hořovic na Berounsku...

Převrat v britské politice? Nacionalisté v průzkumech poráží vládní stranu

16. června 2024

Premium Do britských parlamentních voleb zbývají ani ne tři týdny a vypadá to na velký propadák vládních...

Past na mobil v ruce. Chorvatské radary řidiče vyfotí a rovnou mu pošlou pokutu

16. června 2024

Premium Řidiči cestující v létě na dovolenou do Chorvatska mohou být nemile překvapeni, když jim do Česka...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!