Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Okamura: Mám nejvyšší hladinu testosteronu. Ve vládě být nemusím

  9:17
Co stojí za pracovní výkonností šéfa hnutí SPD Tomia Okamury? Prý nejvyšší zdravá hladina testosteronu, uvedl politik ve speciálním vysílání pořadu 360° Pavlíny Wolfové. I přes své nasazení uznává, že má slabiny, a to především nedochvilnost. V letošních volbách si věří na obhájení dvouciferného výsledku a rád by také viděl SPD v nové vládě, řekl v rozhovoru vysílání CNN Prima NEWS.

Okamura dle svých slov není z voleb nervózní a věří, že kontaktní kampaň přinese své ovoce. Proto místo dovolené stráví letní měsíce setkáváním s lidmi. Krajská města bude SPD objíždět s jarmarkem, na kterém mají tuzemští producenti nabízet své potraviny „za lidovou cenu“. Po menších městech bude jezdit kamion nazvaný espéďák.

„Celých 20 let, co se pohybuji v médiích, mi i cizí lidi na ulici říkají Tomio. Což je zajímavé, mám to rád – protože mi připadá, že mi je pořád 25, i když mi je 48,“ řekl Okamura na CNN Prima NEWS. 

Na podzim by chtěl obhájit dvouciferný výsledek, ideálně o něco lepší, než mělo hnutí SPD v posledních volbách. Hlavní ambicí je ale být součástí nové vlády, nikoliv skončit opět v opozici.

„Všichni víme, že pokud jsme součástí vlády, tak můžeme co nejvíce prosazovat náš program. To by mělo být cílem každé správné strany – prosadit program, nikoliv korýtka, jak to vidíme u jiných,“ pokračoval s tím, že sám nemusí být ani členem vlády.

SPD zahájila předvolební kampaň

Tři měsíce do voleb je ještě dlouhá doba, tudíž si na predikci výsledků nechce příliš troufnout. U Roberta Šlachty a jeho hnutí Přísaha mu není jasné, kdo za politickou iniciativou stojí a kdo ji financuje. Velké problémy sleduje u ČSSD.

„V posledních dvou volbách – jak komunálních, tak do Evropského parlamentu – měli dvakrát pod pět procent. Komunisté stále mají celkem pevné široké jádro, takže bych tipoval, že se do Sněmovny spíše dostanou,“ zavěštil Okamura v pořadu 360° Pavlíny Wolfové.

Bez papírů ani ránu

Za celou dobu působení v opozici Okamuru politicky nikdo příliš nepřekvapil. Prý přesně ví, s kým se dá jednat a na čem všem se dá domluvit, když v zákulisí probíhají diskuze se všemi stranami. Pokud něco, tak ho dle svých slov překvapila spíše plastičnost některých poslanců, kteří se například nedrží svého názoru.

S některými politiky z jiných stran a hnutí ale vychází poměrně dobře. Jako příklad uvedl Stanislava Berkovce, poslance z hnutí ANO. „Je to můj dlouholetý kamarád. Známe se, když ještě moderoval na Nově. Je to slušný člověk, kterého mám rád,“ okomentoval Okamura.

Chránit svůj národ, svůj stát, vábí SPD. Nasadí i ministra Zemanovy vlády

Na otázku, proč chodí na politické diskuze se stohem papírů, přiznal, že jednoduše nemá v hlavě všechno, co chce sdělit. Proto si nechává dělat analýzy a podklady si pak bere s sebou, aby se do nich mohl v případě potřeby podívat. 

„Nejsem děd Vševěd, opravdu nevím všechno a přiznávám to. Mám dobrý tým spolupracovníků, kteří mi pomáhají s přípravou. Myslím, že není ostuda to přiznat. Nejsem odborník na všechna možná témata,“ řekl na CNN Prima NEWS.

Pracovní výkonnost díky testosteronu

Třebaže spí jen pár hodin denně, necítí žádnou únavu. „Doktor se hrozně divil, proč tak málo spím. Mám to tak pár let. Změřil mi hladiny a testosteron. Říkal, že mám nejvyšší hladinu testosteronu, která je ještě zdravá. To způsobuje výkonnost v tom smyslu, že člověk jde furt dopředu,“ pochlubil se v rozhovoru pro CNN Prima NEWS s tím, že se zde nejspíše mísí moravská krev s tou japonskou.

Dostal ale varování, že si má dávat na svůj výkon pozor. „Hlava se míjí s tělem. U normálního člověka vás tělo upozorní, že si máte jít odpočinout. Mě neupozorňuje. Už dvakrát se mi stalo, že se mi najednou začala motat hlava, i když s tím už několik let umím pracovat,“ rozvedl dále Okamura.

I přes své pracovní nasazení ale uznává, že má pár slabin, a to především nedochvilnost. Od svých 21 let podniká v cestovním ruchu a často má schůzky naplánované na minuty, tak se mnohdy jednoduše nestíhá.

 „Pravda, když se něco protáhne – a to se stává každý den, když padnou zajímavé myšlenky třeba na konci jednání – tak pak to honím,“ řekl ve speciálním vysílání šéf hnutí SPD.

Autor:

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Co v EU prosadili čeští europoslanci? Nabíječky i Erasmus, připomínají se

28. dubna 2024

Premium V Bruselu a Štrasburku proběhlo v týdnu velké loučení. Ve stávajícím složení se totiž europoslanci...

Děti na Haiti cestou do školy překračují mrtvoly. Misie z USA líčí praktiky gangů

28. dubna 2024

Premium Od spolupracovnice MF DNES v USA Co mi vyprávěli po telefonu známí z Haiti, k nimž tam jezdím: školy a obchody se řídí podle toho,...

Zastřelili ho, pomočili a pověsili. Jak vznikla fotka mrtvého Mussoliniho

28. dubna 2024

Seriál Doufal, že uteče a i s milenkou dožije v bezpečí. To by se však víc než dvě dekády nesměl chlubit...

Hamás zveřejnil video Američana a Izraelce unesených v říjnu loňského roku

27. dubna 2024  19:18,  aktualizováno  21:55

Palestinské hnutí Hamás v sobotu zveřejnilo video zachycující dva z rukojmích, které uneslo při...

Bývalý fitness trenér Kavalír zrušil asistovanou sebevraždu, manželka je těhotná

Bývalý fitness trenér Jan Kavalír (33) trpí osmým rokem amyotrofickou laterální sklerózou. 19. dubna tohoto roku měl ve...

Tenistka Markéta Vondroušová se po necelých dvou letech manželství rozvádí

Sedmá hráčka světa a aktuální vítězka nejprestižnějšího turnaje světa Wimbledonu, tenistka Markéta Vondroušová (24), se...

Horňáci versus dolňáci. Víme, čemu muži dávají přednost, a je to překvapení

Ženské tělo je pro muže celkově velmi atraktivní a nabízí jejich očím mnoho zajímavých partií. Největší pozornosti se...

Hello Kitty slaví padesátiny. Celý svět si myslí, že je to kočička, jenže není

Kulatý obličej se dvěma trojúhelníkovýma ušima, drobný čumáček, vousky a červená mašle na uchu. Taková je Hello Kitty,...

Za vytlačení z linky do Brna musí Student Agency zaplatit náhradu 21 milionů

Společnost Student Agency provozující autobusy a vlaky pod označením RegioJet musí zaplatit bývalému konkurentovi 21...