Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Třicítka ve městě? Formule na dálnici je jen začátek revolty, říká Richard Chlad

Jestli budou čeští a evropští politici dál a dál „utahovat šrouby“ automobilistům a aktivisté prosazovat třicetikilometrovou rychlost ve městech, formule a její excesy budou jen začátek. „Začátek neposlušnosti řidičů,“ říká Richard Chlad, miliardář, majitel nejdražších luxusních aut a bývalý automobilový závodník.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PR

Vyjadřuje se sice jako arogantní blbecek, ale má pravdu. Chodci na přechodu zásadně s očima na mobilu, kolbezkare ani zmiňovat nebudu a policie buzeruje jen řidiče automobilu.

2 0
možnosti
AS

Má pravdu. Na hlupáky se musí z ostra

0 0
možnosti
KV

Pan Chlad má pravdu. Po silnicích a ulicích měst se prohání velké množství cyklistů, koloběžkářů, jednokolkařů a vlastníků bůh ví jakých vehiklů. Tito lidé ve velké většině neví o provozu na pozemních komunikacích nic, někteří ani nemají řidičský průkaz. Prohánějí se po ulicích bez ohledně, ohrožují ostatní účastníky silničního provozu a policii to nezajímá. Oni totiž na tyto lidi nemohou použít obvyklý bič na řidiče, totiž zadržení řidičského průkazu.

0 0
možnosti
MK

Ale jo, je třeba toho pána brát jako takové zvláštní zvířátko v zoologické. Peníze nadělal na hejlech v hazardu, tak se cítí hrozně chytrý a daleko nad ostatními.

Jinak teda souhlasím s tím, že generálně je třicítka ve městech nesmysl, kde je potřeba, stačí přece značka

Problém je agresívní a bezohledná jízda, kterou policie neumí postihovat a tak měří akorát tak tu rychlost.

1 0
možnosti
JK

Třicítka ve městě je totální pitomost. Jen to zhorší životní prostředí. Okolo škol, nebo na sídlištích to význam má, ale jinde záleží spíše na plynulosti provozu. A ta se podle simulací shoduje s tím, kdy jsou nejmenší exhalace - tedy u dnešních aut okolo 70 km/h.

2 0
možnosti
Foto

Takže na jedné straně revoltu na silnicích odsuzuje a na straně druhé ji obhajuje? Nerozumím.

0 0
možnosti
BS

Nabídnu pohled řidiče, který nerad, ale do centra musí. Zkuste jet třeba Myslíkovou a odbočit do Pštrossovy a při tom překročit třicítku. To je sci-fi! A žádné omezení tam není, takže tam platí padesátka. A teď proč tam jedu, mám zákazníka, dům plný zubních ordinací. A ti zubaři mají různé přístroje a ty podléhají prohlídkám a občas se i rozbijí. A je potřeba servis. A představte si, že zdravotnická zařízení jsou třeba na Václaváku anebo dokonce na Malé Straně. Co myslíte, že se stane v novém roce, když pojedu třeba do nemocnice milosrdných sester sv. Karla Boromejského (pod Petřínem). Zaplatím 300,- Kč za vjezd, příjezd je Karmelitskou, něco za parkování a to se přeúčtuje zákazníkovi. A tak to udělají všichni, co tam budou muset vjet. A centrum se sice začne zalidňovat, ale vypadnou obchodníci, kteří prodávají za normální ceny. Zbydou minimarkety s balenou vodou za 150,- Kč a hospody s cenou za pivko přes 200,- Kč. Tohle chcete? Doporučím příklad, České Budějovice, zklidnění dopravy už nese ovoce. První vypadl obchod ETA, poblíž náměstí Přemysla Otakara a mnoho dalších ho následovalo. Zásobování, to je ten problém. Zatím nevím o zásobovací firmě, která k dopravě používá kolo. Znáte někoho, kdo jde koupit třeba gril a jede pro něj na kole? Dám tip na koho by měly snakce dopadnout spíše. Co třeba pražský hříbek? Nemožnost parkování na Mariánském náměstí vyřešil vskutku elegantně. Jiným radí, ať jezdí na kole, ale on má limuzínu s řidičem. Výhoda je, že parkování nemusí řešit, řidič ho vyhodí před vchodem a pak hledá místečko poblíž, kde počká na další rito. Naštěstí těhle filutů není moc. A lepení k vozovce? Samozřejmě v pracovní době, řidičům placeným od kusu (dodávkáři, rozvoz všeho, co si objednáte na netu a necháte si dovézt) tečou nervy, mají určitý plán a musí být někde na čas. Zajímalo by mě, kdo jsou ti přilepení. Nemají nic lepšího na práci? Nemusí být ve škole v zaměstnání? Proč? A kdo to zaplatí? Nevěřím, že to dělají zadarmo. A formule v Praze? V noci za

13 0
možnosti
BS

Doplním, co se nevešlo: A formule v Praze? V noci za malého provozu a na rychlostní komunikaci. Není náhodou nebezpečnější vozidlo s neschváleným rámem na předku? Schválení se nepodařilo dodnes dohledat, takže nejspíš není? Pravděpodobnost, že ho potkáte, je násobně vyšší, než že uvidíte formuli. Asi nemusím vysvětlovat kdo rám používá.

4 1
možnosti
PK

P76e31t33r 11K27a47l91i96c10h

5. 10. 2023 23:25

Hele za mě je tam trochu pravdy. Vymáhat 30 v centru města, nebo poplatek za vjezd, když není udělaný okruh a P+R parkoviště je jedině k nasr*ní. Na druhou stranu do aut sedaji lidi kolikrát z velké pohodlnosti, aby ušetřili třeba 10 minut oproti MHD. Stejně tak tu máme nemálo skupinu lidí z rodinných domečků za Prahou, kteří si sice plní svůj sen velkeho, levneho bydleni za prazske platy, ale naopak svým rodinným naftovým vodítkem kazí sny těm co v Praze bydlí. A tohle se dá vztáhnout na více měst... A teď kde je primární problém? Ve vedení města, které chce okruh, ale nemůže ho mít protože se musí o každý metr prát s občanskými sdruzenimi, samosprávami, korupci u výkupu pozemku, problémy se stavebním řízením, nebo státem a našimi zákonodárci, co tyhle s prominutím sra*ky schválili?

3 0
možnosti
PH

Divný, extrémně slizce působící člověk...

5 7
možnosti
JD

Super, Idnes ma zoznámilo s ďaľším ustreleným sociopatom.

7 2
možnosti
  • Nejčtenější

Policie v pohotovosti kvůli hrozbě terorismu. Zadržela podezřelého cizince

8. června 2024  23:01,  aktualizováno  9.6 12:41

Policie dopadla cizince podezřelého ze zvlášť závažného zločinu, po kterém vyhlásila pátrání v...

V Turecku zemřela česká zpěvačka Victoria. Zavraždil ji její vlastní manžel

14. června 2024  8:59,  aktualizováno  11:23

Česká zpěvačka Victoria byla zavražděna v Ankaře. Podle tureckého portálu Hürriyet ji zabil její...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

„Ukrajinská sebevražda“. Intriky v Kyjevě čím dál víc frustrují Západ

11. června 2024  19:21

Kádrové změny nezmítají jen ruským ministerstvem obrany, rostoucí pozornost vzbuzují i rošády v...

Dar pro Ukrajinu prostřednictvím Čechů vyvolal na Tchaj-wanu bouři

10. června 2024

Premium Dar, který má pomoci Ukrajině s obnovou tamního zdravotnictví, způsobil na Tchaj-wanu politický...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Volby vyhrálo ANO před SPOLU. Stačilo! i Přísaha mají dvě křesla, propadli Piráti

9. června 2024  20:29,  aktualizováno  10.6

Volby do Evropského parlamentu vyhrálo v Česku hnutí ANO. Od voličů získalo 26,14 procenta hlasů,...

Na Islandu havaroval autobus s českými turisty, pět jich skončilo na JIP

16. června 2024  11:35,  aktualizováno  21:04

Při páteční nehodě autobusu na severu Islandu se zranilo dvanáct lidí, z toho pět skončilo na...

Pomalý návrat žen do práce po dětech? Je čas více zapojit otce, říkají experti

16. června 2024  20:20

Česko patří mezi země s nejpomalejším návratem rodičů po rodičovské do práce v celé Evropské unii....

Dělníci se zasekli v tubusu elektrárny. Ven je dostali až hasiči

16. června 2024  20:12

Hasiči v neděli několik hodin zachraňovali čtyři dělníky z převráceného vozíku v tubusu...

Rusku může globální oteplení pomoci, proto šíří klimatické lži, říká sociolog

16. června 2024

Premium Globální oteplování není. Za klimatickou krizi nemůže člověk, ale mimozemšťané. Jde o světové a...