Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Michaláková definitivně prohrála u soudu ve Štrasburku boj o své syny

Velký senát Evropského soudu pro lidská práva se nebude zabývat případem odebrání synů Češky Evy Michalákové. Rozhodnutí ve prospěch Norska je pravomocné, informoval v úterý tiskový mluvčí ministerstva spravedlnosti Vladimír Řepka.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Netykáme si, paní Lederer!

A dál s vámi diskutovat nebudu, považuji vás za nenávistnou zlou ženu, dobře si pamatuji, jak jste se v jiné diskuzi posmívala nezletilým znásilněným dívkám, že umějí souložit!Rv

0 0
možnosti
MP

Severský televizní seriál ,,Výkřik bez ozvěny" mě přinutil přemýšlet, jak se má chovat sociálka.Na základě slohového cvičení jsou zde odebrány ihned děti rodičům, bez jejich vědomí a dány pěstounům /r.2020/. Věří se pouze 14leté dívce. Jsem otřesena, pokud to, co je ve filmu, je realita. Paní Michalákovou lituji. Proč nedostali děti prarodiče ? Těch proč mám mnoho a pravdu nelze dohledat.

1 0
možnosti
JH

Nikde se nemohu dočíst, co konkrétně vedlo k zabavení dětí, tedy jak konkrétně děti zanedbavala a týrala?

1 0
možnosti

Před léty to bylo v médiích několikrát.

Starší chlapec Michalákových měl reflux, ošetřující lékař se rozhodl pro konzervativní léčbu - léky a dieta. Školka dietu nedodržovala, chlapec proto občas krvácel z konečníku a paní M. si učitelce vytkla. Učitelka ohlásila Barnevernetu podezření na sexuální obtěžování dětí otcem, a děti byly rodičům ihned odebrány. Vyšetřování nic takového neprokázalo, ošetřící lékař situaci vysvětlil, ale Barnevernet děti nevrátil.

Matce bylo doporučeno, že když se rozvede, syny jí vrátí, rozvedla se, ale syny nevrátili. A ještě dva malé sourozence stejného pohlaví a blízkého věku rozdělili do dvou pěstounských rodin, prý zlobili, když se spolu bavili česky...

Dva údajně nezávislé posudky na děti vypracovali psychologové, kteří žili ve společné domácnosti (snad manželé, ale s různým příjmením), a navíc zaměstnanci té sociálky. Po létech byl ten psycholog uvězněn pro pedofilní chování.

Hlavní vina byla matce dávána za to, že prý děti dostatečně neochránila před sexuálním obtěžováním. Ale to se přitom neprokázalo.

3 0
možnosti
TP

nechápu, že se z toho nezbláznila, mě by kvaklo regulérně, viz níže

1 0
možnosti
TP

to je hustej příběh toto... pro mě nepředstavitelný, dávno bych seděl za vraždy, být ten rodič já

1 1
možnosti
TP

nebo spíš bych se odpálil v sídle toho jejich podniku rovnou - vycházím z toho, že kdyby odebírali děti mě, tak to bude leda na objednávku systému... nesmířil bych se nikdy, nikdy...

1 0
možnosti
LS

Norsko je jinde.

0 0
možnosti
PV

P40e69t32r 58V35e51s82e38l41ý

10. 5. 2022 17:55

Tohle je naprostý výsměch..... dovoluji si tvrdit, že proti občanům USA by si tohle nedovolili. Možná i díky tomu, že jejich politici nejsou (pod)placeni z Norských fondů.

4 1
možnosti
JJ

J52a67n 52J70e14n47i42c

10. 5. 2022 18:10

Nedovolili by si to ani vůči ČR, ale to by zde musel existovat vážný zájem chránit občany ČR v zahraničí, páč ti kluci v době vzniku kauzy byli občany ČR. Jenže Engelsová, co o tom hlavně rozhodovala, páč vedla MPSV, byla až po uši zaháčkovaná v norských fondech. Navíc existoval precedens u Indie, která to důslednou diplomatickou prací dokázala.

Pak není ani divu, že když na své lidí ČR kašle, tak i soud ve Štrasburku rozhodne jak rozhodnul. No kdyby šlo o drogové dealery nebo cestovatelky po arabských státech, tak by se řešení hledalo snadněji...

4 0
možnosti
VV

Těžko soudit, co jak bylo, protože nikdy nebudeme mít informace, které má soud. Z pohledu rodiče by asi bylo nejrozumnější domluvit se, co Barnevernet požaduje a splnit to. Stav, v jakém se děti v době odebrání nacházely, byl určitě neobvyklý a jeho vysvětlení matkou také. Podobné zdravotní problémy se řeší u lékaře. Ten by jakékoli pochybnosti rozptýlil. Tak tomu ale v tomto případě nebylo, nebo jsem to nezaregistroval. Celá péče o děti ze strany rodičů byla zjevně pro Barnevernet netransparentní a medializace a žaloby to ještě zhoršily. Nějaký impulz na začátku kauzy tam zjevně pro Barnevernet byl. Pokud šlo o nedorozumění, je třeba si uvědomit, že Norové jsou na podobné věci citliví. Pokud tam chci žít, nemohu se stavět proti jejich systému péče o děti. Že jinde je běžné dítě plácnout a nechodit s ním k lékaři neznamená, že v Norsku to projde. Jsou rodiny, které s Barnevernetem žádné problémy nemají. Tím tuto instituci nijak nehájím, ale rozmyslel bych si, jestli budu dělat, co po mně chtějí nebo riskovat odebrání dětí, pokud trvám na tom, že chci žít v Norsku.

1 0
možnosti
PV

P15e65t63r 17V29e13s72e11l85ý

10. 5. 2022 17:58

Odpovězte si sám, při jak velkém zločinu rodičů byste jim de-facto doživotně odebral dítě, s minimální možností styků a navíc sourozence rozdělil...

4 0
možnosti
JJ

J76a46n 15J81e21n89i30c

10. 5. 2022 17:26

Kauzu jsem sledoval několik let včetně reakce českých politiků. Neumím říct, zda byla Michaláková dobrá matka, ale je s podivem, jak rychle zbavily norské soudy oba syny českého občanství. Stejně tak situace, kdy Michaláková byla (možná i je) zaměstnaná v době, kdy ji odebrali děti jako člověk, který se o děti stará. Už přesně nevím jestli učitelka nebo vychovatelka.

Podobné problémy měli i Poláci a tam došlo k únosu dětí z Norska do Polska a Polsko nikdy Norsku rodiče nevydalo, ač je na zakázku unesl jeden profík. Indie pak řešila tvrdou diplomaticku notou problém odebrání. Norsko muselo ustoupit.

Byly prokázany vazby sociálky na soudy a pěstouny.

Ovšem když jsem zjistil, jak je zaháčkovaná v norských fondech naše ministryně Engelsová, tak mi bylo jasné, Michaláková nemá šanci. Prostě kluci byli odebráni, velmi necitlivě rozdělení od sebe, aby nevyrůstali jako bráchové a po odebrání občanství neměl nikdo z rodiny (babička, děda, teta) šanci je vidět. Jestli tahle fakta jsou v pohodě a je to správný přístup k výchově dětí, tak osobně s tím mám zcela zásadní problém:

Jediný kdo k dítěti může mít vyvážený přístup je zodpovědný rodič. Jeho vztah k dítěti je dán vyvážením pravomocí a zodpovědností. Toho stát nikdy nedosáhne, protože žádný úředník neponese za své rozhodnutí plnou zodpovědnost.

1 0
možnosti
HL

Michalakova nema pedagogicke vzdelani, ve skolce muze pracovat jako nejaka pomocna sila, uklizecka, kucharka, ale nestara se primo o deti.

0 2
možnosti
Foto

Soud měl dostatek materiálů, které však nemohli zveřejnit... prošlo to několika soudy, nejenom těmi norskými... a všichni měli jasno, že ty kluci musí od matky pryč... mně osobně stačila ta jedna uniklá fotka, jak to dítě drží použitý toaletní papír do jeho tety, která sedí na míse...

9 2
možnosti
JJ

J66a40n 45J56e97n38i56c

10. 5. 2022 17:04

No krapet to kulhá. To, že nějaký soud něco zdůvodní dobře neznamená, že podstata věci je taková, jak bylo rozhodnuto.

Jsou prokázany vazby mezi soudy, pečovaeli a sociálkou, takže slušná mašinérie. Velmi dobře si umím představit, že když se zřídí nákladná služba pěstounů, tak je vhodné, aby plnila svoji funkci a to jde jen dodáním potřebného počtu dětí.

Dost jsem si o tom četl včetně toho co zde chtěla zavádět Engelsová v rámci norských fondů a mírně řečeno mi z hoto bylo na blití. Už jen premisa: "Stát ví lépe než rodiče, co je pro dítě dobré" je zvrácená a odpovídá situaci v Rusku po revoluci nebo nacistickém Německu. Norku v této kauze vůbec nevěřím a dokazuji to další případy z této kategorie:

Polsko: Jediným řešením byl únos dětí od pěstounů. Dodnes žije rodina spokojeně v Polsku a Norsko nikdy nedosáhlo na vydání rodičů. Tedy unesl je na zakázku voják z povolání.

Indie: Zcela vážně to hnala až do tvrdého diplomatiockého střetu, kdy muselo Norsko ustoupit. U nás na to socani neměli koule...

3 3
možnosti
  • Nejčtenější

V Turecku zemřela česká zpěvačka Victoria. Zavraždil ji její vlastní manžel

14. června 2024  8:59,  aktualizováno  11:23

Česká zpěvačka Victoria byla zavražděna v Ankaře. Podle tureckého portálu Hürriyet ji zabil její...

„Ukrajinská sebevražda“. Intriky v Kyjevě čím dál víc frustrují Západ

11. června 2024  19:21

Kádrové změny nezmítají jen ruským ministerstvem obrany, rostoucí pozornost vzbuzují i rošády v...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Dar pro Ukrajinu prostřednictvím Čechů vyvolal na Tchaj-wanu bouři

10. června 2024

Premium Dar, který má pomoci Ukrajině s obnovou tamního zdravotnictví, způsobil na Tchaj-wanu politický...

Volby vyhrálo ANO před SPOLU. Stačilo! i Přísaha mají dvě křesla, propadli Piráti

9. června 2024  20:29,  aktualizováno  10.6

Volby do Evropského parlamentu vyhrálo v Česku hnutí ANO. Od voličů získalo 26,14 procenta hlasů,...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Turek: Nejdu rozbít Evropu, potřebuje ale rekonstrukci a velký šok

10. června 2024

Jedním z největších překvapení letošních evropských voleb se stal Filip Turek. Po vyhlášení...

Německá policie odvezla migranty do Polska, Varšava žádá vysvětlení

17. června 2024

Varšava chce po Berlínu vysvětlení poté, co německá policie převezla skupinu pěti migrantů na...

Nečistý boj o trampské kempy na Kokořínsku: úřad tajně uzavřel dohodu

17. června 2024

Premium České vědecké kapacity se zastaly existence nelegálních trampských tábořišť v CHKO Kokořínsko. Nyní...

Na ochranu sportovců v Česku nikdo nedohlíží, říká zakladatelka iniciativy

17. června 2024  19:48

V zahraničí dohlíží na bezpečnost sportovců tzv. Safeguarding Officeři. Chrání je před obtěžováním...

Putinova vzdálená neteř se stala náměstkyní na obraně, její manžel ministrem

17. června 2024  19:46

Ruský diktátor Vladimir Putin vyměnil několik náměstků ministra obrany a na jednu z těchto pozic...

Opalovací krém pro miminka: Jaký vybrat?
Opalovací krém pro miminka: Jaký vybrat?

Pokožka novorozenců a kojenců je tenká, zranitelná a má méně melaninu, což je pigment, který chrání pokožku před slunečním zářením. Kůže miminka je...