Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Pětek od něj bylo hodně, vzpomíná žák na učitele zabitého mačetou

Obrovskou vlajku Ukrajiny, která visí na budově Středního odborného učiliště v ulici Ohradní, doplnil prapor menší. Na rozdíl od vesele působící modro–žluté kombinace je tento celý černý. Ve škole se totiž poslední březnový den stala tragédie: žák zavraždil svého učitele. Budova v pátek zůstala kvůli tragédii prázdná a bez výuky.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TZ

Nechápu, jak může toho zmetka někdo obhajovat. A je vás tu vážně hodně.

4 0
možnosti
Foto

Určitě nevraždil bezdůvodně, to už je jisté. A tak se lidé snaží najít důvody a vycházejí ze svých, někdy dost negativních zkušeností s učiteli.

1 4
možnosti
TZ

Chudák učitel to odnesl za budoucí nespokojené klienty tohoto nedo učeného učně.

5 1
možnosti

Přesně, pane Zemánku!

V některých oborech mohou neumětelové způsobit nejen nespokojenost, ale i katastrofu.

1 0
možnosti
PF

Učil i němčinu. Já ho měl na němčinu, vždy si nosil do hodiny hrnek s čajem. (Už je to 24 let, co jsem tam chodil, ale na něj si pamatuji). Opakuje se, jak byl přísný. Mně přísný nepřišel.

2 1
možnosti
JP

No, já mám jasno.... prostě si na něho zasednul a zaplatil za to..... úplně ho vidím, všechno ví všechno zná, posedlej svou prací..... prošel jsem si tím....na začátku prváku na střední - profesor Bláha - " Pánku, já tě od maturity vyrazím "..... a za 4 roky jsem letěl - ze dvou otázek jsem jednu udělal za 1 a druhou za 3. Zbytek komise sklopila hlavy a nic.. . Protože to byl podobnej respektovanej rádoby pedagog. No, já jsem to ustál, ale myšlenky jsem měl podobné jako Jarda. Takže asi tak...

5 8
možnosti
JP

J43i16ř87í 58P78a86u34l

2. 4. 2022 5:32

Je zajimave, ze drtiva vetsina lidi hleda priciny svych neuspechu vsude jinde nez u sebe. A pak se obcas mezi nimi objevi psychicky slabsi jedinec, ktery to "vyresi" takto radikalne a tragicky, aniz by pri tom pouzil mozek.

6 1
možnosti
Foto

Příčin neúspěchu může být celá řada. Kolikrát stačí drobnost, kterou ani nemůžete ovlivnit, a může vám to zkazit zbytek života. Tak to zkrátka chodí, někdo narazí na ležícího opilce za nepřehlednou zatáčkou, a jiný zas vyhraje ve Sportce. Někdy za to člověk může, jindy zas ne. Někdy neúspěch může vést k poučení a zlepšení, jindy se to nepovede.

0 0
možnosti

Takže první podivnosti vyplouvají na povrch. Pan "zářný" učitel zkoušel "pětkaře" zásadně ústně, přestože to je to je způsob na jakékoliv seriózní škole zcela nepřípustný. Zkušený pedagog totiž dokáže při ústním zkoušení zkoupat každého, koho se mu zachce. Takže to by byla první otázka, kterou bych šetřil. Jak je možné, že tento způsob zkoušení byl aplikován ? Nebylo to tak, že pan pedagog se po jím vybraných jedincích vozil a velmi si to užíval ? Jak je možné, že ředitel školy tuto metodu vůbec připustil ? Nevěděl o tom, nebo s tím snad souhlasil ? Něco tady smrdí ....

7 12
možnosti
MS

Trapný!!! Blbější příspěvek jsem ještě nečetl.

9 3
možnosti
OU
VZ

Ano, a začít u rodičů, aby si své nesplněné ambice nekompenzovali skrze potomky. Pak nebudou mladí tlačeni někam, kde být nechtějí a nepovede to k podobným smutným koncům. Pomáhám na své alma mater s výukou některých specializovaných věcí a tak podobné případy občas potkávám. A jsou situace, které bych už znova zažít nechtěl.

Občas chodím jako externí člen do komisí u státních závěrečných zkoušek. Zažil jsem situaci, kdy bylo jasné, že verdikt NE znamená, že ten kluk bude po letech snahy zase jen maturant. Atmosféra při poradě by se dala krájet. Ale nakonec to padnout muselo. Práce průšvih, obhajoba špatná, u státnic bylo jasné, že zhusta netuší, která bije ani v naprostých základech. Tam prostě nešlo uhnout. Ten kluk se vypotácel z místnosti jak po ráně kyjem do hlavy. A my na tom nebyli o moc lépe.

A před časem jsem se v podobně nezáviděníhodné situaci ocitl coby oponent diplomky. V práci jedna hovadina za druhou. Chyby i v úplných základech. Konzultoval jsem to s vedoucím, kterého dotyčný v podstatě obešel. Shodli jsme se, že ta práce dál prostě nemůže. Ale přesto to nebylo snadné tam napsat hodnocení F, což znamená nevyhovuje a nedoporučuje se k obhajobě.

4 0
možnosti
JR

J47a94n 81R94o43l96l31o

1. 4. 2022 21:58

To tady ted bude jako hlavni tema cely tyden? A kde je Covid????

1 4
možnosti
Foto

Já jsem měl na střední hodně přísného, neoblomeného učitele. Byl to asi nejlepší učitel co jsem kdy měl. Často si na něj vzpomenu. Každou pětku jsem si zasloužil a vždy mě posunula dál.

3 5
možnosti
VZ

Pod to dávám podpis. My měli na gymplu přísnou matikářku. Neoblomná, ale spravedlivá a hlavně nám tu matiku do hlavy dostala. Díky ní potom prvák na ČVUT v matice úplná pohoda. Lidi tam matika kosila ve velkém a já šel díky dostatku bodů ze semestru ke zkoušce rovnou bez písemky.

0 0
možnosti
PL

Všechno jsou spekulace. Trochu blíž pravdě budou ti, kteří osobně znali buď poškozeného nebo pachatele. Stejně to bude subjektivní hodnocení. Vrah může být zmetek nebo zoufalec zahnaný do kouta. Učitel mohl být super chlap nebo zákeřňák, co si honí ego. Máme prvního zavražděného učitele v ČR a doufám, že posledního. Ale kolik žáků/studentů páchá sebevraždy nebo se sebepoškozuje kvůli prospěchu?

8 6
možnosti
MB

O učiteli jsem dost slyšel v průběhu let. Leckdy ne dobrého. Ale zda to mělo nějak vliv na tento konkrétní případ, fakt těžko říct. Také je třeba říct, že udělal jistě i mnoho záslužných věcí, byl velmi aktivní, pro mnohé vzorem.

Mohl zrovna v tomto se chovat úplně příkladně a jen narazit na někoho s duševní poruchou třeba, kterou nikdo včas nerozeznal.

Celkově si myslím, že nebude moc ochota vytahovat různá negativa školy, ani konkrétních osob, spíš se to vezme, že proč prát špinavé prádlo a o mrtvých jen dobře.

4 0
možnosti
  • Nejčtenější

Policie v pohotovosti kvůli hrozbě terorismu. Zadržela podezřelého cizince

8. června 2024  23:01,  aktualizováno  9.6 12:41

Policie dopadla cizince podezřelého ze zvlášť závažného zločinu, po kterém vyhlásila pátrání v...

V Turecku zemřela česká zpěvačka Victoria. Zavraždil ji její vlastní manžel

14. června 2024  8:59,  aktualizováno  11:23

Česká zpěvačka Victoria byla zavražděna v Ankaře. Podle tureckého portálu Hürriyet ji zabil její...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

„Ukrajinská sebevražda“. Intriky v Kyjevě čím dál víc frustrují Západ

11. června 2024  19:21

Kádrové změny nezmítají jen ruským ministerstvem obrany, rostoucí pozornost vzbuzují i rošády v...

Dar pro Ukrajinu prostřednictvím Čechů vyvolal na Tchaj-wanu bouři

10. června 2024

Premium Dar, který má pomoci Ukrajině s obnovou tamního zdravotnictví, způsobil na Tchaj-wanu politický...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Volby vyhrálo ANO před SPOLU. Stačilo! i Přísaha mají dvě křesla, propadli Piráti

9. června 2024  20:29,  aktualizováno  10.6

Volby do Evropského parlamentu vyhrálo v Česku hnutí ANO. Od voličů získalo 26,14 procenta hlasů,...

Ind zadržený v Česku za plánování vraždy separatisty je v americkém vězení

17. června 2024  6:16

Indický občan Nikhil Gupta, který ve Spojených státech čelí obvinění ze spiknutí za účelem spáchání...

Kvůli konci uhlí krize nenastane. Jozef Síkela o jaderném tendru i dalším postupu

17. června 2024

Premium Česko nejspíše do roku 2027 přestane být čistým vývozcem elektřiny, protože jí víc bude...

Charkov jako strategické eso. Už je zřejmé, proč ho Putin tolik chce dobýt

17. června 2024

Premium Ruská armáda nepřestává bombardovat Charkov, čímž ukazuje, že o něj má pořád velký zájem. Vojensky...

Pravda o střelbě na fakultě. Unikátní rekonstrukce, vrah přišel v 13.23

17. června 2024

Premium Pravda o střelbě na filozofické fakultě se vynořuje postupně a některé detaily jdou proti tvrzením,...