Diskuze

Soud zprostil soudce kárné žaloby. Neprokázalo se, že byl na nelegální oslavě

Nejvyšší správní soud (NSS) dnes zprostil kárné žaloby teplického soudce Miroslava Čapka, nebylo prokázáno, že se skutek stal. Soudci hrozilo odvolání z funkce. Podle kárného návrhu vedení teplického soudu se soudce účastnil předloňské oslavy podnikatele Petra Bendy. Konala se v době, kdy kvůli šíření koronaviru platil zákaz hromadných akcí. Čapek už dříve účast na oslavě popřel.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KM

Předsedkyně teplického soudu Dana Kolářová v konečném návrhu uvedla, že je dobře, že byl kárný návrh podán. Podle ní bylo prokázáno, že se kárně obviněný skutku dopustil, a navrhovala odvolání z funkce.

No nevim, ale nemela byti ta Kolarova potrestana pro krive/lzive obvineni? Pokud byl soudce zprosten, tak by mela nest i naklady za obhajobu! Jestli ja obvinim Kolarovou a soud ji zprosti, tak bych logicky mel nest nasledky v podobe trestniho stihani atd. Nebo uz jsme se dostali do doby, kdy si muze kdokoliv kohokoliv beztrestne obvinovat?!

0 0
možnosti
JR

J90a39n 25R51u41d53o65l95f

17. 10. 2023 19:38

Alespoň někdo měl rozum a nepodlehl těm nesmyslům.

1 0
možnosti
MP

A čekal někdo vlastně opak ? Věrchuška se ze všeho dycky vyzuje, jak za Babiše tak za Fialy..

5 0
možnosti
TN

Nebyla nelegálni hlavně ta opatření?

4 2
možnosti
MP

Senso stricto, BYLA, ovšem když pan soudce patřil do skupiny, která tato nelegální opatření VYMÁHALA, měl je sám nejdříve RESPEKTOVAT .

PS: mimochodem, kolik úředníků už bylo za vydávání těch nelegálních opatření potrestáno ?

7 0
možnosti