Lidé nastupují do autobusu u teplického vlakového nádraží.

Lidé nastupují do autobusu u teplického vlakového nádraží. | foto: Ondřej Bičiště, MF DNES

Za nevyjetí autobusů na Teplicku dostal dopravce další pokutu

  • 4
Společnost ČSAD Slaný, která zajišťuje meziměstskou autobusovou dopravu na Teplicku, dostala od Ústeckého kraje další pokutu za neodjeté spoje. Tentokrát ve výši 650 tisíc korun. Za nedodržování smluv s krajem tak v posledních měsících firma nasbírala pokuty přesahující částku 2,8 milionu korun.

Sankce pro dopravce schválili ve středu radní Ústeckého kraje. „Dopravce ČSAD Slaný dostal za neodjeté spoje v období od 3. ledna do 27. března 2022 pokutu ve výši 610 554 korun,“ sdělila mluvčí kraje Magdalena Fraňková. 

Dalších 38 tisíc korun pak firma musí zaplatit za drobná porušení smlouvy s krajem. 

Nejedná se přitom o první pokutu pro ČSAD Slaný. Už loni v prosinci, kdy firma začala na Teplicku jezdit a kdy nevyjely stovky spojů, dostala společnost od krajské instituce pokutu ve výši 1,2 milionu. A další ve výši 972 tisíc korun k ní putovala hned na to v lednu. 

Ještě koncem března například nevyjelo během jednoho dne 55 pravidelných spojů. Podle dopravce za tím byla skutečnost, že do práce nenastoupili řidiči původem z Ukrajiny.

Aktuální vyjádření Kateřiny Kratochvílové, předsedkyně představenstva ICOM Transport, pod kterou ČSAD Slaný spadá, se redakci získat nepodařilo.