Muži zásobovali pervitinem mostecké ghetto, policie je nachytala i při výrobě

  • 3
Mostečtí kriminalisté obvinili sedm lidí za výrobu a distribuci pervitinu, dva z nich soud poslal do vazby. Dealerovi drogy hrozí až pět let vězení, ostatním až deset let. Jen za poslední dobu skupina vyrobila víc než kilogram pervitinu.

Informace o distribuci drog v mostecké sociálně vyloučené lokalitě Stovky získali policisté letos v únoru. Při akci pojmenované Chimera je další poznatky dovedly k sedmadvacetiletému muži, který podle nich v posledních dvou letech obstaral a prodal pervitin nejméně ve 310 případech.

Během této doby několikrát změnil své bydliště, kde drogy distribuoval. Celkem mu rukama prošlo několik desítek gramů pervitinu, který prodával koncovým uživatelům za 100 až 400 korun.

Obviněný měl několik zdrojů drogy. Jedním z nich byl jednatřicetiletý dodavatel z Litvínova a jeho šestadvacetiletý řidič. „Ti měli pervitin vyrábět v jednom z litvínovských bytů. Hotový produkt pak rozváželi i do okolních okresů. Ovšem hlavní cílovou oblastí pro distribuci byla právě lokalita mosteckých Stovek,“ uvedl mluvčí policie Václav Krieger.

Skryli varnu pervitinu v panelákovém bytě, policii pomohl pronikavý zápach

Důkazy kriminalisty dovedly také do domu v Českých Zlatníkách, kde policisté zadrželi čtyři muže, z nichž dva přistihli přímo při vaření pervitinu.

Při domovních prohlídkách v litvínovském bytě a rodinném domě v Českých Zlatníkách zajistili zejména chemikálie a další prostředky k výrobě drogy a také zhruba 350 gramů pervitinu určeného k prodeji. Policisté našli také odcizenou střelnou zbraň a 40 tisíc korun v hotovosti. Během tří posledních vaření skupina vyrobila podle policie 1050 gramů pervitinu.

Všem sedmi lidem sdělil vyšetřovatel obvinění z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Policisté předpokládají, že v souvislosti s akcí Chimera obviní ještě další lidi.

,