Ve dvou bytech blízko policejní služebny v Hradci Králové se vařil pervitin. | foto: Policie ČR

V bytech u policejní služebny vařili pervitin, muži ho sami brali i prodávali

  • 1
Kriminalisté v Hradci Králové objevili varnu pervitinu ve dvou pronajatých bytech přímo u policejní služebny. Dva muže již zadrželi a obvinili. Oba jsou recidivisté.

Policisté z hradeckého územního odboru zaměření na drogovou kriminalitu provedli minulý týden domovní prohlídku dvou bytů, jejichž nájemce podezřívali z výroby drog.

Oba byty se nacházely ve stejném vchodě bytového domu v těsné blízkosti policejní služebny.

„V obou bytech policisté zajistili věci běžně využívané k výrobě a distribuci omamných a psychotropních látek a dále látky chemického a rostlinného původu. Oba nájemce, muže ve věku 56 a 59 let, zadrželi a následně obvinili ze zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy,“ uvedla mluvčí hradecké policie Iva Kormošová.

Muži vyráběli pervitin nezávisle na sobě. Sami jej užívali nebo prodávali dál.

Vyšetřování ukázalo, že oba už několik let nepracují, starší muž byl naposledy zaměstnaný v roce 2006, přesto u něho policisté zajistili téměř 50 tisíc korun.

„Z evidencí policisté dále zjistili, že oba muži mají bohatou trestní minulost, která souvisela s distribucí a výrobou drog. Mladší muž má v rejstříku trestů celkem osm záznamů s posledním odsouzením z roku 2017 a starší čtrnáct záznamů s posledním odsouzením z roku 2020,“ řekla mluvčí. Mužům hrozí trest dva roky až deset let vězení.