Záhrobská trénovala s Kosteličovou

Praha - S těmi časy byl Petr Záhrobský spokojen. V prudké části obřího slalomu na ledovci Hintertux zaostávala nejlepší česká slalomářka Šárka Záhrobská za partnerkou v tréninku někdy o dvě desetiny, někdy byla i o pět setin rychlejší. Přitom trénovala s trojnásobnou olympijskou vítězkou Janicou Kosteličovou!

"Na place jí Janica ujížděla, ale s tímhle porovnáním jsem spokojen. V obřáku Šárka postoupila dál," tvrdí Záhrobský. S dcerou Šárkou, která skončila loni v bodování Světového poháru mezi slalomářkami desátá, a synem Petrem strávili na Hintertuxu tři dny ve společnosti sourozenců Kosteličových.

Ti se vracejí do lyžařského kolotoče - Janica v něm chyběla kvůli operaci pravého kolene a problémům se štítnou žlázou, Ivica měl také problémy s kolenem. Klan Kosteličových i proto rozšířili lékařky a fyzioterapeut. "Budou slušně připraveni na sezonu," říká český trenér. "Jsou naprosto disciplinovaní. Vnímají názory otce, ale občas tam jsou i nějaké výměny," dodává Petr Záhrobský ke vztahům lyžařů k otci, trenéru Ante Kosteličovi.

Chorvatští slalomáři jej překvapili. "Ty dávky po zraněních jsou ohromné," přiznává. Sám se netají velkými tréninkovými dávkami pro svěřence, ale... "My na extrémní dávky nemáme, je to o somatotypu," připomíná. Jeho dcera Šárka je téměř o dvacet kilo lehčí než Kosteličová, syn Petra má na Ivicu Kosteliče manko přibližně dvanáct kilogramů.

Denně zvládal Ivica Kostelič patnáct obřích slalomů, Janica osm, Šárka Záhrobská deset. Podruhé v letošní přípravě přitom trénovala s jednou z největších světových hvězd. V červenci jezdila s vítězkou Světového poháru Anjou Pärsonovou.

Pärsonová je menší, výbušnější a silově lépe vybavená, ale některé technické věci ji ucházejí. Kosteličová je technický typ, ale její jízda je poznamenaná zraněními," dodal Petr Záhrobský.

Jeho dcera Šárka Záhrobská se postaví na start hned v úvodním závodě Světového poháru, v obřím slalomu v rakouském Söldenu (23. října).


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž