B.A.R. se posunul před Williams

Barcelona - Šéf stáje B.A.R. je rád, že si jeho tým v Barceloně upevnil třetí místo v Poháru konstruktérů před Williamsem. "Sice jsme si představovali o trochu lepší výsledek, ale jsem rád, že oba vozy dokončily, a potvrdili jsme tak letošní výbornou spolehlivost," pochvaloval si David Richards.

Japonský pilot Takuma Sató projel okolo šachovnicového praporu na pátém místě a jeho týmový kolega Jenson Button, který byl v posledních třech závodech na stupních vítězů, se ze čtrnáctého místa na startu propracoval na poslední bodovanou osmou pozici. Se čtyřiadvaceti body zůstal třetí v celkovém pořadí šampionátu.

Výsledek dovolil posunout se týmu z Brackley na třetí místo Poháru konstruktérů. Před Barcelonou se o pozici dělil se stájí Williams.

"Taku jel dnes dobře a měl několik skutečně skvělých momentů. Můžete vidět, jak se závod od závodu zlepšuje. Jensonův výsledek je dokladem excelentní práce týmu v boxech," vysvětlil Richards. Button se před vozy McLarenu i Massu se Sauberem posunul právě díky výbornému načasování výměn pneumatik.

"Ačkoli byl Jenson hodně rychlý, předjíždět je tady téměř nemožné. Takže jeho taktika zastávek v boxech byla rozhodujícím faktorem úspěchu. Celkově to byl další víkend získávání nových znalostí. Jsme opět o něco silnější."

Jenson Button se soustředí před druhým tréninkem.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž